Uluslararası Karadeniz Kruvaziyer Turizmi Konferansı İzmir'de 5 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. KEIPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi), İzmir Valiliği ve KADEKON (Karadeniz Konfederasyonu) iş birliği ile düzenlenecek olan konferans Ülkelerin Turizm Bakanları, Milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları  ile Sivil Toplum Kuruluşlarını buluşturacak.

KEIPA Türk Delegasyon Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi ev sahipliğinde; üye ülkeler olan Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, ve Ukranya nın katılımıyla Kruvaziyer Turizminde yeni destinasyonlar belirlenecek.

Karadeniz İlleri Valilikleri ve İl Kültür Turizm Müdürlüklerinin de katılacağı konferansta iller sunum yaparak turizm potansiyellerini tanıtacaklar.

Akademik isimler ve sektör profesyonelleri konferansta kruvaziyer turizmini masaya yatıracak. Karadenize kıyısı olan ülkeler KEIPA kapsamında Kruvaziyer Turizm kapasitelerini müşterek ortaya koyarak birlikte kalkınmanın yeni yol haritasını oluşturacaklar.

Ayrıca Konferansta, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete, Apex Tour/ Cruise Holidays Genel Müdürü Mehmet Buyan, Karavan Turizm Genel Müdürü Alex Baltazzi, Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Altay ALTUĞ, TURA TURİZM Yönetim Krulu Başkanı Erkunt Öner ‘in de aralarında bulunduğu sektör duayenleri konuşma yapacaklar.

ACE, BIMCO, CLIA , Cruises News Media Group, ECC, ECSA, EMSA, ESPO, FONASBA, IAPH, IFSMA, ISF, Medcruise, OCIMF gibi uluslararası kuruluşların da davetli olduğu konferansta ülke liman temsilcilikleri de bulunacaklar.

Editör: TE Bilişim