'Su Ve Yaşam' Konulu Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

63 ülkeden 320 kişinin 2 bin aşkın fotoğrafla katıldığı, 'Su ve Yaşam' konulu Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 1.Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün ortak girişimi ile düzenlendi. 'Su ve Yaşam' başlıklı Uluslararası Fotoğraf Yarışması ilk kez düzenlenmesine rağmen yoğun bir katılım oldu. 2 bini aşkın fotoğrafın katıldığı Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda 20 fotoğraf ödül alırken, 31 fotoğraf da sergilenmeye hak kazandı. Toplam 63 ülkenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada, Vietnam, Polonya, Malezya, Çin, Norveç, Ukrayna, Birleşik Krallık, Hindistan, Macaristan, Hong Kong ve Türkiye ödülleri paylaştılar. 20 kategoride düzenlenen yarışmada en çok ödülü Türkiye aldı. FIAP altın madalyayı almaya hak kazanan isim Vietnam’dan Huu Hung Truong olurken, MESKİ altın madalyayı kazanan isim Musa Talaslı oldu.

TFSF Özel Ödülü’nü Murat Tosun alırken, MFD özel ödülünü ise Polonya’dan Czeslaw Zdanowicz kazandı. Mersin’de uluslararası ilk ve en yüksek katılımlı fotoğraf yarışması unvanlarına da sahip olan MESKİ 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Macit Özcan, fotoğraf alanında Mersin’e yeni bir vizyon kazandıracak olan bu yarışmanın her aşamasında Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) fotoğraf sanatçılarının ve sanatseverlerin büyük katkılar sağladığını belirtti. Özcan, 15-16 Mart tarihlerinde Mersin Marina Alışveriş Merkezi’nde dünyanın dört bir tarafından gelen fotoğrafların sergileneceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim