Uluslararası Deniz Ürünleri Fuarı Başladı

Belçika, Heysel fuarında düzenlenen Dünyanın önemli balık fuarlarından biri sayılan, Uluslararası deniz ürünleri fuarı European Seafood Exposition (ESE) fuarına, Türk firmaları da katıldı.

Fuara resmi olarak katılan Türk firmaları İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar birliği genel sekreterliği organizasyonu önderliğinde fuara katıldı. Avrupa’da Yenen 3 Balıktan 1’i Türkiye’den İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar birliği Başkanı ve Grup Sagun yönetim kurulu başkanı Ahmet Tuncay Sagun “Bu yıl Milli katılım olarak 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz fuarımız gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. 14 firma tarafından fuara katılmış durumdayız, gördüğünüz gibi metre kare ve dizayn olarak başarılıyız da. Ziyaretçi sayımız gayet başarılı ve yoğun bir şekilde devam etmektedir. İhracatçı olarak Avrupa’da çok ciddi bir verim elde ettik, şuan Avrupa’da yenen üç balıktan biri Türk balığı. Bu ülkemiz için çok ciddi bir girdi, geçen yıl ihracat rakamlarımıza baktığımızda yüzde 19 artış var. Bu yılda Dünya’nın ciddi firmalarının bir tanesiyle de güzel bir anlaşma imzaladık. Biz bu başarılarla devam ediyoruz ve çok memnunuz. Başarıların aynı şekilde devam edeceğine eminim” dedi.

Deniz Ürünleri Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu başkanı ve Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen “ Bu her yıl olan fuar, son derece olumlu bir fuar sektör açısından. Tüm firmalar ürünlerimizi daha iyi tanıtmış oluyoruz, müşterilerimizle daha iyi bir diyalog içine girmiş oluyoruz” dedi. Uluslararası marka olma yolundaki Türk Su Ürünleri firmaları Dünyanın en önemli fuarın gözdesi oldu. Türk firmalarına öncülük eden İstanbul İhracatçılar Birliğinin katılımıyla gerçekleşen fuarda Türk stantlarına gösterilen ilgi görülmeye değerdi. Uluslar arası düzeyde düzenlenen uluslararası deniz ürünleri fuarında Türk stantlarına ilgi büyüktü. Türk stantlarını gezmeye gelenler Türk balıklarından lezzetler ve içecekler ikram edildi.

Editör: TE Bilişim