İsrailli bir yetkili, Türkiye'nin BM'nin Mavi Marmara raporuyla ilgili aldığı yaptırım kararlarının kamuoyuna duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada Tel Aviv'in özür dilememe kararını yineledi.Reuters’a konuşan İsrail hükümetinden bir yetkili, Palmer Komisyonu’nun raporunu kabul ettiklerini, raporun Türkiye’yle ilişkileri tamir etmesini umduklarını belirtti.

İsrail’in filo baskını sırasında yaşanan ölümler için özür dilemeyeceğini tekrar eden yetkili, “can kayıpları için üzüntü duyulduğunu” söyledi.

Yetkili, İsrail’in Türkiye’ye uluslararası deniz hukukuna uyma çağrısı yaptığını da ifade etti.

İSRAİL RESMİ AÇIKLAMAYI BEKLİYORDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye'nin İsrail'e karşı uygulayacağı 5 maddelik yaptırım kararını açıklamasından önce AFP haber ajansına konuşan bir İsrailli yetkili de Tel Aviv'in bazı çekinceleri olmakla birlikte BM’nin Mavi Marmara raporunu kabul edeceğini söylemişti.

CNN International’a konuşan bir yetkili de “Umuyoruz, Türkiye bizim yaptığımız gibi raporu anlaşmazlıkları çözmek, sayfayı çevirmek ve iyi ilişkileri yeniden kurmak için bir fırsat olarak kullanır. Raporu ve tavsiyelerini kabul etmeye niyetliyiz. Umuyoruz Türkiye de aynısını yapar” demişti.

 

Editör: TE Bilişim