Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ulusal Su Günleri" konulu sempozyum Trabzon Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılıyor.

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından düzenlenen seminerin açılışında konuşan Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, günümüzde su kaynaklarının kullanımın çok deneme bonusu önemli bir hale geldiğini ve bunun gelecekte daha da önemli hale geleceğini söyledi.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ise deniz bilimlerine ayrılan kaynakların yetersiz olduğunu belirterek, "DPT'nin deniz bilimlerine ayırdığı paraların artması lazım. Bunun yanında deniz bilimleri uzmanlarının da sayısının artması gerekiyor. Denizcilikte kıta sahanlığından tutun da su sorununa, nesli tükenmekte olan canlı türlerine kadar birçok konuda çalışmalar yapılması lazım. Ama ne yazık ki bu konuda halen düzgün bir strateji oluşturabilmiş değiliz. Bu sempozyum bu stratejinin oluşturulmasına katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

28 Eylül günü başlayan ve 30 Eylül günü (bugün) sona erecek sempozyumda androm balık türleri, korunması ve rehabilitasyonu, Türkiye-AB ve Ortadoğu su politikaları, Karadeniz çevre sorunları ve GEF Karadeniz Çevre Programı ile Türkiye'nin deniz bilimlerinde öncelikleri ve gelişme stratejileri konuları uzmanlar tarafından çeşitli yönleriyle ele alınıyor.

İHA

Editör: TE Bilişim