Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi ikinci gün oturumlarıyla sona erdi.

Kocaeli Üniversitesi, Barbaros Denizcilik Kulübü'nün düzenlediği Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi'nin 2.nci günü olan 27 Mayıs Çarşamba Günü, saat 10.00'da Limanlarda AR-GE Çalışmaları adlı oturum ile başladı.

İkinci gün 4 farklı oturumda 12 konuşmacı yer aldı. ''Limanlarda AR-GE Çalışmaları '' oturumunda Doç. Dr. Soner Esmer, Doğuş Durhan ve E.Oktay Okşak ; ''İntermodal Taşımacılık'' oturumunda Doç. Dr. Erdal Nebol, , Mehtap Karahallı Özdemir ve İlker Tuncer ; ''Deniz Turizmi '' oturumunda Yrd. Doç. Dr. Serim Paker, Onur Ugan ve Çağlar Altuntaş ; ''Tersane'' oturumunda Mühendis Yarbay Mersin Gökçe,  ve Ayhan Kayatürk sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi 2. günü Limanlarda AR-GE Çalışmaları konulu oturumla başladı. Bu oturumda konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Soner Esmer, Solonport Genel Müdürü Oktay Okşak ve Dp World Yarımca Ticaret Yöneticisi Doğuş Durhan söz aldı.

Oturum süresince yapılan sunumlarda konuşmacılar kendi deneyimlerini paylaşarak, denizcilik ve gemi sektöründe oluşan teknolojik gelişmeleri ve bu gelişmeler doğrultusunda limanların daha iyi ve hızlı hizmet kapsamında geliştirmek zorunda oldukları sistemler, limanların içinde bulunduğu teknolojik yapı kapsamında kullandıkları yazılım programları konularında katılımcıları bilgilendirdiler. İkinci gün programı Intermodal Taşımacılık konulu oturumla devam etti.

Bu oturumda Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Nebol, Türk Loydu Emniyet, Çevre ve Kalite Birim Başkanı Mehtap Karahallı Özdemir ve Kocaeli Liman Başkanı İlker Tuncer söz aldı.

Konuşmacılar sunumlarında İntermodal taşımacılık, multimodal taşımacılık, bu taşımacılık türlerinde önemli olan etkinlik ve hız konusunda ülkemizde var olan sorunlar, Türk Loydu hizmet alanları, akreditasyon ve yetkileri, tehlikeli yük taşımacılığı ve bu konuda bulunan sınıflandırma kriterleri ve kombine taşımacılık alanında devlet yatırımları, kombine taşımacılığında lojistik merkezler ve iltisak hatları ile ilgili bilgilere yer verdiler.

Günün üçüncü oturumu Deniz Turizmi ile devam etti. Oturumda sırayla; Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokul Seyir Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serim Paker, D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, Setur Kuşadası Marina Müdürü Çağlar Altuntaş söz aldı. Konuşmacılar yaptıkları sunumlarında yat kiralama, yatların evrimsel gelişimi, günlük tur kiralamaları ve turların turizme etkisi, yelken ve dalış eğitimleri, çevreyi korumaya yönelik marina yönetimleri, mavi bayrak eğitimleri, marinaların sosyal çevreye kattıkları, dünyada marinacılığın önemi, ülkemizin dünya marina pazarındaki payı, marinacılığın turizme etkisi, yatların büyümesiyle oluşan marina içi trafik sıkıntıları, megayat pazarı, hakkında bilgilendirme yaptılar.

Günün sonunda Yatgiaş İdari ve Mali işler Müdürü Ayhan Kayatürk ve Donanma Komutanlığı Temsilcisi Mühendis Yarbay Mersin Gökçe konuşmacı olarak yer aldı. Gerçekleştirdikleri sunumlarla katılımcıları Türkiye’deki tersanecilik, Tersane bölgeleri, tersaneciliğin ve denizciliğin ilerlemesi için devletlerin politikaları, Anadolu’da ilk tersaneler ve tersaneciliğin tarihi konularında bilgilendirme yapıldı.

Bunun yanında Yarbay Mersin Gökçe tarafından Gölcük Askeri Tersanenin tanıtımı yapılarak oturum son buldu. Kongreyi düzenleyen ekibe teşekkür belgelerinin verilmesi ve Barbaros Denizcilik Kulübü Kariyer Komisyonu Başkanı Görkem Mergenay’ın ‘Kapanış Konuşması’ ve ardından toplu fotoğraf çekimiyle kongre son buldu.

Editör: TE Bilişim