Polis Ulus Meydanı'nda toplanan ve yürümek isteyen bir gruba biber gazı ve biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından basın mensupları da etkilendi. Baruthane Kavşağı'ndan Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba da polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

POLİSTEN BİBER GAZI

Polis Ulus Meydanı'nda toplanan ve barikatı geçerek yürümek isteyen vatandaşlara biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından basın mensupları da etkilendi. Baruthane Kavşağı'ndan Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba da polis biber gazı sıktı ve tazyikli suyla müdahale etti. Kızılay yönünde kurduğu barikatları kaldırdı. Gençlik Parkı önündeki kalabalık Kızılay Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

KILIÇDAROĞLU DA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'deki törenin ardından saat 11'de Ulus Meydanı'na geldi. Kılıçdaroğlu ve Milletvekilleri barikata ulaştı. Bir grup milletvekili barikatı geçti. Kılıçdaroğlu için milletvekilleri CHP liderinin önünde barikatı açmaya çalışıyor. Polis de barikatın önünde mevzilendi. Baruthane Kavşağı'nda ise Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Arbedenin ardından Kılıçdaroğlu'nun korumaları barikatı geçti. Kılıçdaroğlu barikatı yararken polis gaz bombası attı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları ile polis arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar oldu.

Milletvekilleri kol kola girerek barikatı aşma ve barikatın arkasındaki kalabalığı Anıtkabir yoluna alma kararı aldı. Barikatı geçerek yürüyen Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere biber gazıyla müdahale edildi. Kılıçdaroğlu partililer tarafından Meclis binasına alındı. CHP Lideri daha sonra parti genel merkezine geçti.

50 vekille eski Meclis'e girdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle birlikte 1. Meclis'in bahçesine girdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na biber gazı sıkıldı, CHP lideri korumaları tarafından Birinci Meclis'in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'deki törenin ardından saat 11'de Ulus Meydanı'na geldi. Kılıçdaroğlu ve Milletvekilleri barikata ulaştı. Bir grup milletvekili barikatı geçti. Kılıçdaroğlu için milletvekilleri CHP liderinin önünde barikatı açmaya çalışıyor. Polis de barikatın önünde mevzilendi. Baruthane Kavşağı'nda ise Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında gerginlik sürüyor.

 29 Ekim yürüyüşüne izin verilmemesi ve polisin müdahalesi hakkında ne düşünüyorsunuz 

- Arbedenin ardından Kılıçdaroğlu'nun korumaları barikatı geçti. Kılıçdaroğlu barikatı yararken polis gaz bombası attı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları ile polis arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar oldu.

- Milletvekilleri kol kola girerek barikatı aşma ve barikatın arkasındaki kalabalığı Anıtkabir yoluna alma kararı aldı. Birazdan barikatı aşmaya çalışacaklar. Bu nedenle CHP'liler eski Meclis'in önünde toplandılar.

- Atatürk'ün balkonundan halkı selamladığı ve Cumhuriyet'in kurulduğu 1. Meclis'in bahçesine giren Kılıçdaroğlku daha sonra Ulus Meydanı’nda toplanan vatandaşlara konuşma yaptı.

- CHP Lideri konuşmasında, “Tarihimize yakışmayan bir 29 Ekim yaşıyoruz. Bu tablo Türkiye'nin yüzkarasıdır. Bayramlarımızı halktan koparmak istiyorlar” dedi.

- Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle beraber 2. Meclis’in önündeki barikatı aştı, polis kordonunu dağıttı. 2. Meclis’in oradaki kalabalık, 1. Meclis’in oradaki kalabalıkla buluşmak için yürüyor.

- CHP lideri Kılıçdaroğlu'na biber gazı sıkıldı, CHP lideri korumaları tarafından Birinci Meclis'in arkasındaki TSK’nın erbaş gazinosuna soktu.

- Kılıçdaroğlu alandan ayrıldı, CHP Genel Merkezi'ne gidiyor.

Editör: TE Bilişim