ULLA'DAN TAHLİYE YARIN BAŞLIYOR

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki körfezde, 2 bin 200 ton toksik atık yüküyle 6 Eylül 2004 tarihinde batan Sen Vincent bandıralı M/V Ulla gemisindeki yükün tahliyesi için çalışmalara yarın başlanacağı bildirildi.

Omur Gemi Kurtarma ve İnşaat A.Ş. ekiplerinin İskenderun Balıkçı barınağındaki atık çıkarma hazırlık çalışmaları, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü gözetiminde yürütülüyor.

Çalışmaların ilk etabında, 6 dalgıç, 8 aydan uzun süredir deniz dibinde bulunan Ulla'nın durumunu inceleyip, geminin içindeki yükün sondaj bağlantılarını sağlayacak.

Yarın sabah saatlerinde Kralbet batık noktasında atığı çıkartma çalışmalarına başlaması planlanan ekibe, İskenderun'dan 3, İstanbul ve KKTC'den birer römorkörün katılacağı, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörün de bölgeye getirildiği belirtildi.

Çalışmaların sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için Körfezin 3 mil açığında bulunan batığın çevresindeki 500 metrelik alana giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi. Çalışma sırasında Sahil Güvenlik, başta olmak üzere karada ve denizde ekiplerin güvenlik önlemleri alacağı öğrenildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim