ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK KONGRELERİ 

Ulaştırma ve Lojistik Kongreleri, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ile Lojistisyenler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği kongreler serisidir. Ulaştırma ve Lojistik alanında ulusal ve uluslararası ölçekte düzenli olarak yılda ayrı iki kongre olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Ulaştırma Lojistik Kongreleri serisi, 26-27 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek Ulaştırma Lojistik Ulusal Kongresi (ULUK 2017) ile başlayacaktır.

Ulaştırma ve Lojistik Kongreleri aracılığıyla, bünyesinde akademisyenlerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının ve sektör temsilcilerinin bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşabileceği, yerel ve küresel düzeyde ulaştırma ve lojistik alanında problemlere yenilikçi çözümlerin üretilebileceği ve günümüzde hızla gelişen bu alanlarda ortak bir platformun kurulmasını sağlayabilecek bir organizasyon amaçlanmaktadır. Kongreler bünyesinde düzenlenecek özel oturumlar ve paneller ile sektör-üniversite işbirliğinin pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TCDD Taşımacılık A.Ş., İETT, IRU Academy, Deniz Ticaret Odası, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM), Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) ve  Ağır Nakliyeciler Derneği (AND) tarafından desteklenen Ulaştırma Lojistik Kongreleri, alanında öncü akademisyen ve sektör temsilcilerinden oluşturulmuş olan Akademik ve Sektör Danışma Kurulları ile kalıcı bir kongreler serisi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.   

Ulaştırma ve Lojistik Kongreleri, analitik ve yönetsel bakış açısıyla sektörden alınacak geribildirimler ışığında sürdürülebilir çözüm önerilerinin üretilmesi için gerekli fikri ortamın oluşturulmasında kilit rol üstlenecektir.

Bu kapsamda, Ulaştırma ve Lojistik Kongrelerinin lojistik sektöründeki stratejik konumu ile büyük avantaja sahip olan ülkemizin küresel lojistik endeksindeki sıralamasını yükseltmek,  ülkemiz ulaştırma alt yapısını çağın gereksinimlerinin üstüne taşımak gibi ana hedeflere ulaşılmasında çok değerli katkılar sağlayacaktır.

Ulaştırma ve Lojistik alanında kalıcı değer oluşturmak üzere ülkemizde bu alanda yapılan bilimsel çalışmalara katkı sağlamak ve paydaşların başvurabileceği bir temel kaynak yaratma Ulaştırma ve Lojistik Kongrelerinin amaçları arasında yer almaktadır.

Ulaştırma ve Lojistik Kongreleri hakkında detaylı ve güncel bilgilere http://ulk.ist/ adresinden ulaşılabilmektedir. Soru, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim