Ulaştırma Bakanı Yıldırım Berlin'de       
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 26-29 mayıs tarihlerinde Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenecek olan ve Türkiye'nin dönem başkanlığını yapacağı Uluslararası Taşımacılık Forumu'yla ilgili olarak yarın başkent Berlin'de düzenlenecek toplantıya katılmak amacıyla Berlin'e geldi.

BERLİN -Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 26-29 mayıs tarihlerinde Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenecek olan ve Türkiye'nin dönem başkanlığını yapacağı Uluslararası Taşımacılık Forumu'yla ilgili olarak yarın başkent Berlin'de düzenlenecek toplantıya katılmak amacıyla Berlin'e geldi.

Bakan Yıldırım, bu akşam Almanya Ulaştırma Bakanı Wolfgang Tiefensee'yle bakanlıkta bir araya gelerek yaklaşık birbuçuk saat görüştü.

Bakan Yıldırım, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Uluslararası Taşımacılık Forumu 26-29 Mayıs tarihleri arasında Leipzig kentinde düzenlenecek. Türkiye bu yıl hem ev sahipliğini yapıyor, hem de dönem başkanlığını üstleniyor. Bu toplantının beklenen başarıyı sağlaması bakımından yaptığımız hazırlık çalışmalarını son kez gözden geçirdik ve yapılan çalışmaları beklendiği gibi devam etmekte olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

Görüşmede, iki ülke ulaştırma bakanlıkları arasındaki işbirliğini de ele aldıklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“Demir yolu alanında, kara yolu taşımacılığı alanında ve Avrupa'yla Türkiye'nin ulaştırma altyapısının eşleştirilmesi, aynı düzeye getirilmesi konusunda yapabileceğimiz ortak projeler, ortak işbirliği konularını da enine boyuna görüşme imkanına sahip olduk. Her iki ülke için de ulaşım sektörü bakımından çok faydalı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Esasen Almanya'yla Türkiye'nin sadece bugün değil, geçmişe, uzun yıllara dayalı köklü işbirliğinin bir kez daha artarak devam ettiğini bu toplantı vesilesiyle teyit etmiş olduk.”

Tiefensee de görüşmede ağırlıklı olarak Uluslararası Taşımacılık Forumu'nu ele aldıklarını belirterek, “İki ülke arasındaki işbirliğinin çok iyi bir düzeyde olduğunu memnuniyetle müşahede ettim. Leipzig kentinde Türkiye'nin güçlü başkanlığı yönetiminde güzel bir forum gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Yıldırım ile ekonomik krizi de ele aldıklarını ifade eden Tiefensee, “Mal taşımacılığı konusunda zor bir durumla karşı karşıya olduğumuzu tespit ettik ve ekonomik büyümenin sürmesi için birlikte her türlü çabayı harcamayı kararlaştırdık” dedi.

Türkiye'nin ulaştırma alanında çok büyük projeleri uygulamaya başlatacağını duymaktan da büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Tiefensee, “Hızlı tren ve çok daha başka önemli projeler olacağını duydum ve bir kez daha Türkiye'yle Alman siyasetçiler ve Alman Devlet Demiryolları gibi diğer bazı Alman kuruluşlarıyla sıkı işbirliği yapılacağı taahhüdünde bulunduk. Bu alanda sıkı işbirliği yapacağımız için çok mutluyum” şeklinde konuştu.(aa)
(EA-HA-BUR-MOC)

Editör: TE Bilişim