'Ulaşımda Temassız Ödeme' İDO’ya Ödül Getirdi

Visa Europe, payWave temassız kart teknolojisini kullanarak İstanbul’u tüm dünyaya açan Türkiye’nin ilk ve tek ulaşım şirketi İDO’ya ödül verdi.

Visa Europe, 15 Haziran Pazartesi günü Four Seasons Bosphorus Oteli’nde düzenlenen basın toplantısıyla İDO’ya ulaşımda temassız ödeme kabulü konusundaki öncü çalışmaları nedeniyle ödül verdi. Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Denizbank Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hakan Ateş’in katıldığı toplantıda, Visa payWave temassız kart teknolojisinin bankalar, ulaşım şirketleri ve tüketicilere sağladığı katma değer basınla paylaşıldı.

Ülman: “Tüm şehir ulaşımında küresel ödeme standartlarına geçmenin zamanı geldi”

Toplantıda konuşan Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, turnikelerinden temassız kart kullanımına olanak sağlayan İDO’yu öncü ve vizyoner bakış açısı nedeniyle tebrik ederek, bu uygulamanın diğer ulaşım kuruluşları tarafından da örnek alınması gereken iyi bir model olduğunu vurguladı. Ülman, “İDO Visa payWave temassız kartların turnikelerde kabul edilmesini sağlayarak Türkiye’de taşımacılığı dünyaya açan ilk ve tek ulaşım şirketi oldu. Bu uygulama sayesinde İstanbul dışından gelen yerli ve yabancı Visa temassız özellikli kart sahibi tüm ziyaretçiler jeton almaya gerek duymadan sadece kartlarını göstererek hızlı bir şekilde yolculuk yapabiliyor. İDO’yu bu öncü vizyonu nedeniyle kutluyoruz. Bu vizyonu Türkiye’de beraber hayata geçirdiğimiz Denizbank’a da bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Nakit ve bozuk paraya hızlı ve pratik bir alternatif sunan temassız kart teknolojisi tüketicilere, ödeme noktalarında yılda günlerle ifade edilebilecek bir zaman kazanma fırsatı sunuyor. Visa, Denizbank ve İDO işbirliğiyle 2007 yılında hayata geçirilen Denizbank Sea&Miles Visa payWave Kredi Kartı, Visa’nın sunduğu yaygın kullanım ağı ve küresel işlerliği sayesinde tüm dünyada kullanılabiliyor. Aynı şekilde İDO turnikelerinde de dünyadaki tüm Visa payWave kartları kabul ediliyor.

Visa Europe’tan ödülünü teslim alan “İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ise, ödülün kendileri için onur kaynağı olduğunu belirterek, dünyanın en büyük yolcu taşımacılık şirketi olma sorumluluğuyla, yenilikçi yaklaşımları iş süreçlerine kattıklarını ve bunu İDO’nun başarısını artıracak temel değer olarak benimsediklerini vurguladı.

Paksoy: “Tatil İDO’yla başlar...”

Paksoy, İDO’nun 4 yılda, başta yeni gemiler olmak üzere 400 milyon doları aşan altyapı yatırımlarıyla alanında bir markaya dönüştüğünü; sunduğu çözümler ile İstanbulluların ulaşım seçeneklerini geniş bir yelpazeye taşıdığını kaydetti. İDO’nun yaz döneminde “Tatil İDO’yla Başlar” konsepti altında yenilenmiş tarifesiyle, tatil yörelerine ulaşımda geniş seçenekler sunduğuna vurgu yapan Paksoy; DenizBank Sea& Miles Visa payWave sayesinde sunulan pratik çözümlerle, özellikle Ege ve Akdeniz yolculuklarında zaman kaybetmeden, keyifli bir tatile adım atılabileceğini söyledi.

Toplantıda konuşan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise, temassız özelliğiyle farklılaşan Sea&Miles kartının DenizBank, VİSA ve İDO’yu aynı yerde, “denizde” buluşturduğunu, kartın bu yanıyla diğer bankacılık ürünleri arasında özel bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

Ateş: “Her gün Sea&Miles sahibi 10 aile ücretsiz deniz taşımacılığından yararlanacak”

2009 yılında Sea&Miles’ı yepyeni avantajlarla donatacaklarını belirten Hakan Ateş, 15 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında DenizBank Sea&Miles Visa payWave Kredi Kartına başvuran ve kartı onaylanan ilk 10 kişiye aileleri ile birlikte araçlı feribot bileti hediye edeceklerini söyledi. Biletler Yenikapı-Bandırma ya da Yenikapı-Bursa hatlarında müşteri tercihine göre kullanılabilecek.

Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Deniz Her Yerde’ sloganıyla yenilikçi ürünlere imza atıyor, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik tüm çözümleri Finansal Hizmetler Grubumuz bünyesinde sunuyoruz. Mayıs 2006 yılında DenizBank, İDO ve VİSA işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz Sea&Miles kredi kartı sayesinde bir ilki hayata geçirerek, deniz seyahatlerinde mil kazanma fırsatı tanıdık. Deniz taşımacılığında mil kazandıran ilk ve tek kredi kartı hâlâ Sea&Miles Visa payWave kredi kartıdır. Şimdi, Sea&Miles’ın sağladığı avantajları daha da genişletiyor ve yeni kampanyamızla 1 ay boyunca, her gün 10 aileye ücretsiz tatil yolculuğu kazandırıyoruz. Planlarımız dâhilinde, önümüzdeki dönemde kart sahiplerimize yeni sürprizlerimiz de olacak.”

Yıl sonunda Sea&Miles kredi kartı’nda 100 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Ateş; Visa, DenizBank ve İDO’nun başarılı işbirliğinin, yaratıcı ürün geliştirmede örnek bir model teşkil ettiğinin de altını çizdi. 

DenizBank Sea&Miles Visa payWave Kredi Kartı’nın Sunduğu Avantajlar

  •  Sea&Miles Deniz taşımacılığında ilk ve tek Mil Programı kredi kartıdır. İDO’nun (İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi) ortaklığında 2006 Mayıs ayında lansmanı gerçekleştirilmiştir.  Kart sahipleri İDO şehirlerarası deniz otobüsleri ve hızlı feribotları ile seyahat ettikçe Mil kazanır. Ayrıca DenizBank Sea&Miles Kredi Kartı ile yapılan alışverişlerden de mil kazanır. Kazanılan bu miller Sea&Miles Mil havuzunda birleştirilir, kart sahibi biriken miller ile bedava seyahat imkanı kazanır.
  • Sea & Miles kart sahipleri her 6 dış hat  feribot bileti satın alındığında 7. si bedava !