Ukrayna'da Küçük Yolcu Uçağı Düştü: 5 Ölü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de küçük bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. Çek Cumhuriyeti'nden başkent Kiev'e gelen uçak Julyanı Havaalanı yakınlarında bir tarlaya düştü. Buğday tarlasındaki binaya çarpıp parçalanan uçağın enkazı geniş bir alana yayıldı. Uçakta Çek Cumhuriyeti vatandaşı olan 3 yolcu ve 2 pilotun bulunduğu açıklandı. Çek Cumhuriyetinden MINIB Limited şirketine ait uçağın BE-CB model, 4 ton 700 kilo ağırlığında olduğu öğrenildi.

Kaza alanında halen Ukrayna Olağanüstü Hal Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Savcılık yetkilileri çalışmalara devam ediyor.

Olağanüstü Hal Bakanlığı Basın Sözcüsü İgor Krol, kaza alanında Cihan'a yaptığı açıklamada, "İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Ölenlerin içinde Ukrayna vatandaşı yok." dedi.

Olay yerinde açıklama yapan Ukrayna Ulaştırma Bakanı Nikolay Rudkovskiy: "Çek Cumhuriyeti'nden gelen küçük bir uçak için hava şartları elverişsizdi. Hava sisli ve yağmurluydu." dedi.

Julyanı Havaalanı yetkilileri, kabinle yaptıkları görüşmelerde iki defa rotadan saptıkları yönünde uyarıda bulunduklarını açıkladı. Kule yetkilileri Julyanı Havaalanı'na iniş için gerekli görüş mesafesinin en az 60 metre olduğunu ama uçağın iniş izini istediğinde görüş mesafesinin 30 metrenin altında olduğunu bildirdi. Kule, pilottan rötar yapmalarını veya iniş için başka bir havalimanına yönelmelerini istediklerini de kaydetti.

Çek Cumhuriyetine ait uçağın BE-CB model, 4 ton 700 kilo ağırlığındaki uçak MINIB Ltd. şirketine ait olduğu bildirildi.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim