Trabzon Limanına büyük iş düşecek

İran’a uygulanan ambargonun gevşemesi üzerine yeni ulaşım ve lojistik açılımlarda gündeme geldi. Kuzey Güney koridorunda Ukrayna, Türkiye ve İran arasında lojistik potansiyelin değerlendirilmesi için ön görüşmeler başladı.

Ukrayna’nın Kherson Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Viktoriya Ostroumova çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Ostroumova Ukrayna ile İran arasında dış ticaretinin artacağını belirtti. Bu amaçla Ukrayna, Türkiye ve İran arasında lojistik bağlantının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu gelişmede Trabzon limanının büyük rolü olacağını kaydetti. Ostroumova, “ Trabzon ve Kherson Ticaret ve Sanayi odaları uzun yıllardan beri kardeş oda olarak birçok alanda işbirliği yapmıştır. Önümüzdeki yeni işbirliği Ukrayna, Türkiye ve İran arasında lojistik bağlantının geliştirilmesidir. Bu bağlamda Trabzon ile görüşmelerimiz devam edecek. ”dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi Ukrayna ve İran arasındaki dış ticarette Türkiye’nin Trabzon üzerinden katkı verebileceğini belirtti. Trabzon’un lojistik avantajlarının uluslararası ticarete açık olduğunu vurguladı. Çelebi, “Trabzon bütün alt yapısıyla Kuzey Güney koridorunu desteklemektedir. Kherson ve Trabzon arasında karşılıklı görüşmelerin artırılması işbirliğini kuvvetlendirecektir. “şeklinde konuştu. Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H. İbrahim Nalbant, Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Muhasip Üye Murat İskender, Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan İlarslan, Tolga Avcı, Nevzat Özer, Emanullah Tüfekçioğlu, Meclis kâtip Üye Cesur Gerigelmez, Genel Sekreter Hakan Gürhan ve İş adamı Bilgin Aygül katıldı. Toplantı sonunda Kherson TSO Başkanı Viktoriya Ostroumova’ya oda meclis başkan yardımcısı ve yönetim kurulu başkan yardımcıları birlikte plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim