Binali Yıldırım'dan Ankara saldırısına tepki

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki, hain saldırılarla Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar"dedi.

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili birbiri ardına kınama mesajları yayınlanıyor.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki, hain saldırılarla Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Barış ve kardeşliğe olan inancımızı sarsamayacak ve bizi yıldıramayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Saldırı iş dünyası temsilcilerinden de sert tepkiler geldi. Yıldırım, yazılı açıklamasında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını ve terörün her türlüsünü lanetlediğini ifade etti. Kandan, şiddetten ve kaostan beslenen terörün, Ankara'da masum vatandaşların canına kıydığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki, hain saldırılarla Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Barış ve kardeşliğe olan inancımızı sarsamayacak ve bizi yıldıramayacaklar. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın." Bakan Yıldırım, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

TESK: SALDIRI BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYACAK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de saldırıya ilişkin konuştu. Palandöken, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yöneliktir, ancak bu alçak saldırı halkımızın birlik ve beraberliğini bozamayacak" ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, söz konusu saldırıyı nefretle kınadığını kaydetti. Saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu belirten Bendevi Palandöken, "Ancak bu alçak saldırı halkımızın birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bu olayın da üstesinden gelerek, failleri kısa zamanda yakalayıp olayı aydınlatacaktır. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar mutlaka adalet önüne çıkarılarak hesabını verecektir. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TOBB: İNSANLIK DIŞI SALDIRILAR AFFEDİLMEYECEK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir" ifadesini kullandı.Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısını gerçekleştirenleri ve terörü araç olarak görenleri şiddetle kınayarak, lanetlediklerini ifade etti. Saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir. Akşam saatlerinde Ankara'nın göbeğinde meydana gelen hain saldırı hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu saldırılar karşısında millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır." Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini ifade etti.

BRÜKSEL PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Açıklamada ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Brüksel'de gerçekleştirilmesi planlanan, TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından organize edilen Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu ile TOBB Brüksel Temsilciliği'nin açılış programının, terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği de bildirildi.
Editör: TE Bilişim