Dubai limanında buluınan Waadhee Progress adlı kuru yük gemisinin Hintli mürettebatı ücretlerini alamayınca kaptanı boğmaya kalktı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Maldiv Adaları bayraklı 1982 yılı yapımı 84 metre uzunluğundaki geminin mürettebatı Hintli ve Maldiv Adaları uyruklu denizcilerden oluşuyor. Geminin kaptanı Maldiv Adaları uyruklu.

Konuyla ilgili yerel medyaya açıklama yapan gemideki Maldiv Adaları uyruklu 6 mürettebat, son üç ay boyunca gemide bulunan Hintli mürettebattan sürekli tehdit aldıklarını iddia etti.

Yerel medyaya konuşan denizciler, "Yabancı uyruklu mürettebatın son bir yıldır kendilerine hiç bir ücret ödenmemiş olması nedeniyle kızgın olduklarını" belirttiler.

Denizciler, "Eğer kaptan bugün akşama kadar biriken tüm alacakları ödemezse Hintli mürettebat onu boğacak" dediler.

Polis sözcüsü Hassan Haneef ise yaptığı açıklamada kendilerinin durumu incelediklerini ama gemidekiş durumla ilgili fazla bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Gemideki Maldibv Adaları uyruklu denizciler, "Biz de uzun zamandır maaşlarımızı alamadık. Ancak Hintli mürettebat bizi tehdit ediyor. Bıçak ve demir çubuklar taşıyorlar. En son söyledikleri söz, eğer yarın akşama kadar ücretleri ödenmezse kaptanı boğacakları oldu" dediler.  Denizciler; "Korkudan uyuyamaz olduk. Şirket bize sahil güvenlik ve polise durumu bildirdiğini söyledi. Ama kimse ilgilenmedi hala aytnı durum devam ediyor. Bir tür esir alınmış durumdayız" dedi.

Öte yandan Maldiv Adaları Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Abdül Rahim ise ülkesinin sahil güvenlik teşkilatının böyle bir durumdan haberdar olmadığını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim