YILDIRIM: UÇAĞIN YAŞI DEĞİL, KONDİSYONU ÖNEMLİ

ISPARTA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağının 11 yaşında olduğunu belirtirken, ''30-40 yaşında olup çalışan uçaklar var. Uçağın yaşı değil, kondisyonu önemli'' dedi.

Kaza bölgesinde havadan ve karadan incelemelerini tamamlayarak, Süleyman Demirel Havalimanı'na dönen Bakan Yıldırım, gazetecilere açıklama yaptı.

Yıldırım, Vali Şemsettin Uzun ve diğer yetkililerle kaza bölgesine gittiğini ve çalışmaları yerinde incelediğini belirterek, ''Sivil savunma ekipleri, diğer görevliler, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde cesetlerle ilgili tespitlerini yapıyorlar. Oluşturulan kaza kırım heyeti de olay mahallinde çalışmalarına başladı. Tekrar başımız sağ olsun'' dedi.

Bakan Yıldırım bir gazetecinin, ''Uçağın nasıl düştüğü konusunda bir tespit var mı'' sorusu üzerine, ''Teknik elemanlar, kaza kırım heyeti çalışmalara başladı. Onun sonuçlarına göre geniş açıklama yapılacaktır'' diye konuştu.
Bakan Yıldırım, başka bir gazetecinin ''Uçağın yaşının eski olduğu söyleniyor'' sözleri üzerine, şu karşılığı verdi:

''1996 model, 11 yaşında bir uçak. 30-40 yaşında çalışan uçaklar var. Uçağın yaşı değil, kondisyonu önemli. Burada her şey kurallara bağlı. Kaza kırım ekipleri çalışmalarını yapar, her türlü bilgiye, kara kutulara ulaşır. Her şey net olarak ortaya çıkar. Bunun ötesinde yapılan yorumlar, değerlendirmeler boştur. Hiç kimseye de bir faydası yoktur. Onun için yolcularımızın acılı ailelerinin acılarını artıracak değil, acılarını hafifletecek sorumluluk içerisinde olayı değerlendirmeyi herkesten bekliyoruz.''

Isparta Valisi Şemsettin Uzun da İstanbul'dan gelecek yolcu yakınlarının Süleyman Demirel Üniversitesinin Doğu Kampusü'ndeki Çiftçi Eğitim Merkezi'ne götürüleceğini, burada teşhis edilen cenazelerin yakınlarına teslim edileceğini söyledi. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim