Tuzla'da Hortum meydana geldi, paniğe ve hasara neden oldu

İstanbul'da aniden başlayan yağmur sonucunda hortum ve fırtına başlangıcı herkesin yüreklerini ağzına getirdi.

 İstanbul'da akşam satlerine doğru başlayan sağanak yağış deniz ulaşımını da etkiledi. Marmara Denizi'nde çıkan hortum, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu. Hortum, Kocaeli'ne doğru ilerledi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Marmara Denizi'nde oluşan hortumun fotoğraflarını paylaştı.

Tuzladaki İTÜ Denizcilik Fakültesinde hortum nedeniyle ağaçlar koptu çatılar ve banklarda hasarlar oluştu. Hortum çatı katlarını uçururken, bazı elektrik direkleri de yola devrildi. Çarşı Caddesi üzerinde etkisini sürdüren hortum, istikametini sahil yoluna çevirdi. Tuzla sahil şeridinde demirli bulunan yaklaşık 15 tekne alabora oldu. Öte yandan hortuma kapılan 3 kişi de denize düştü. Denize düşen 3 genç çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Yağışların yerel etkili olması, dolu ile karışık sağanak şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi / AKOM, yapılan tahminler doğrultusunda alarma geçerek bütün birimleri uyardı. Başta İSKİ, İtfaiye, Yol Bakım birimleri olmak üzere tüm İBB birimleri görevlerinin başında, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve sürücülerin tedbirli olması ve gerekli tedbirleri alması öneriliyor. Yağışların özellikle bu gece ve Cuma gününe kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor."

Editör: TE Bilişim