Tuzla'da çevre forumu düzenlendi

5 Haziran Dünya Çevre günü münasebetiyle Tuzla Belediyesi Tuzla’da Çevre Forumu düzenledi.

Forumu Gebze Yüksek teknoloji Enstitüsü Çevre bölümü başkanı Prof. Mehmet KARPUZCU yönetti. Foruma Çevre konseyi Federasyonu Başkanı Av. Tunay GÜREL, Çevre için Hekimler Derneğinden Dr. Ahmet SOYSAL gibi sivil toplum temsilcileri yanında TÜBİTAK, İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İSKİ Genel Müdürlüğü, İBB Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, İSTAÇ Genel Müdürlüğü, İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü Yetkilileri ile İstanbul Sanayi Odası Çevre İhtisas Kurulu, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Mermerciler OSB, Boya ve Vernikçiler OSB, Elif Et ve Mamulleri San. Tic. A.Ş, Mutlu Akü A.Ş ve Mustafa Nevzat A.Ş temsilcileri katıldı.

Ancak, Kimyacılar OSB, İstanbul OSB ve Organize Deri Sanayi temsilcilerinin Foruma katılmamış olmaları dikkat çekti. Forumun açılış konuşmasını Tuzla Kaymakamı yaptı.

Kaymakamın ardından Tuzla Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ Belediye tarafından hazırlanmış olan Tuzla Çevre Risk Analizi Raporunu sundu.

DEMİRCİ konuşmasında, “ Geçen yıl Orhanlıda bulunan Zehirli variller Türkiye’ninde Tuzla’nında imajını zedeledi. Benzeri bir felaketin bir daha yaşanmaması için yetki ve sorumluluk alanı gözetmeksizin Tüm tuzla ilçesini risk ve tehdit altına alan sanayi kuruluşlarına yönelik Çevre risk analizi çalışmasını yaptırdıklarını, bu çalışmanın İstanbul’daki tüm İlçe Belediyeleri tarafından yapılması halinde İstanbul’un Çevre Risk haritasının ortaya çıkacağını ve hangi tesisin hangi kapasitede nerede yapılması gerektiğine kolayca karar verilebileceğini.” söyledi.

Kaynak: İnternet Haber

Editör: TE Bilişim