Tuzla'ya bir can daha: 2009'un 13. kurbanı Altınöz

Tuzla'da, Çeliktrans Tersanesi'nde boyacı olarak çalışan 30 yaşındaki Mahmut Altınöz iş kazasına kurban gitti. Bir çocuk babası Altınöz, bu yıl aynı tersanedeki ikinci, aynı iş kolunda 13. ve toplamda 129. kurban oldu.

DİSK’e bağlı Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Sekreteri Kamber Saygılı’nın verdiği bilgiye göre; ‘Geleş’ adlı taşeron boya firmasında çalışan Mahmut Altınöz, dün öğle yemeğinden sonra, çalıştığı tankerin altında kanlar içinde bulundu. Hastaneye kaldırılan Altınöz, kurtarılamadı. Altınöz’ün altı metre yükseklikten düştüğü öne sürüldü. Sivaslı Altınöz’ün 30 yaşında, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Aynı tersanede geçen 8 Temmuz’da meydana gelen iş kazasında 44 yaşındaki Bayram Kütük adlı işçi yanarak ölmüştü.

‘Patronlar ölüme gönderiyor’

Limter-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Tersanelerde ölüm ve zülüm işçilerin yakasını bırakmıyor. Krizi fırsata çeviren tersane patronları işçileri bile bile ölüme gönderdikleri gibi ücretleri dahi vermiyorlar. Dört aydır ücretleri verilmediğinden dolayı Torgem Tersanesi’nin önünde 13 gündür direniş yapan ve dün açlık grevine başlayan arkadaşlarımızın hemen yanında iş cinayetinin yaşanması tesadüf değildir. İşçilerin ücretleri için açlık grevine başladığı sırada iş cinayetinin yaşanması, patronlarının işçilere iki seçenek bıktığını göstermekte: Ölüm mü, zulüm mü?” Limter-İş üyeleri bugün saat 08.00’da Çeliktrans Tersanesi önünde Altınöz’ün ölümünü protesto ediyor.

 

 

Editör: TE Bilişim