Tuzla Tersaneler Caddesi'nde bulunan bir tersanedeki Litvanya bandıralı Andromeda adlı kuru yük gemisinin ambar kısmında kaynak yapılırken yangın çıktı.

Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri yangına müdahale ederken, çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi destek için tersaneye çağrıldı.

Yangında dumandan etkilenen bazı kişilere, sağlık ekiplerince ambulansta tedavi uygulandı.

Ekiplerin yaklaşık 6 saat süren çabalarının ardından yangın kısmen kontrol altına alındı. İtfaiyenin söndürme çalışmaları sürüyor.

İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, Litvanya bandıralı Andromeda isimli kuru yük gemisine itfaiye ekiplerinin müdahalesinin sürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı belirtilerek, "Tuzla Evliya Çelebi Mahallesi Tersaneler Caddesi 6 sayılı Tuzla Gemi Endüstri AŞ Tersanesi içerisinde tadilat halindeki Litvanya bandıralı Andromeda isimli (tahmini 100 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde) kuru yük gemisinde çıkan yangına, itfaiye ekiplerimiz 17 araç, 50 personel ile müdahale etmektedir." denildi.

Editör: TE Bilişim