Karavelioğlu: 'TURMEPA'ya var da, bize neden yok?'

Deniz Ticaret Odası'nın Eylül Ayı meclis toplantısında konuşan Deniz İşverenleri Sendikası Başkanı  İlhan Karavelioğlu; Deniz İşverenleri Sendikası'na destek olunmadığından yakındı.

TURMEPA'ya yapılan desteği hatırlatan Karavelioğlu; benzer bir desteğin  Deniz İşverenleri Sendikası'na da sağlanmasını istedi.

Sendikaların da sıkıntılarının olduğunu vurgulayan Karavelioğlu; 'Oda TURMEPA'yı dsetekliyor ama bize bu destek verilmiyor. Bize de benzer şekilde destek verilsin. Sendika yaşamalı ve biz bunu yaşatmalıyız' dedi.  

Halim Mete cevap verdi

Karavelioğlu'nun eleştirisine DTO adına cevap, Başkan Vekili Halim Mete'den geldi. 

Oda olarak sendikalara destek vermelerinin mümkün olmadığını söyleyen Mete;statü olarak TURMEPA ve Sendikanın farklı kurumlar olduğunu söyledi. Sendikaya üye olan armatör sayısının çok az olduğuna değinen Mete ; 'Üye olan 6-7 tane armatör var, onların da aidat ödedikleri yok. Bu işi başka şekilde halletmeli' dedi. 

Halim Mete; Deniz İşverenleri Sendikası eğer denizcilikle ilgili bir etkinlik düzenlerse, bu etkinliğe maddi destek verebileceklerini iafde etti. 

Hüseyin Yangın da eleştirdi

Öte yandan; TURMEPA'ya desteğe bir başka eleştiri de  DTO Meclis Üyesi Armatör Hüseyin Yangın'dan geldi.

Yangın; TURMEPA'ya yapılan 250 bin TL destek için kararın meclis üyelerine bırakılmasını eleştirerek; 'Bu kararları neden Yönetim Kurulu vermiyor?' diye sordu. 

 

 

Editör: TE Bilişim