TURMEPA Genel Müdürlüğü’ne Semiha Öztürk atandı

1 Eylül 2018 tarihi itibariyle TURMEPA Genel Müdürlüğü görevine başlayan Semiha Öztürk, 2010 yılından beri derneğin Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 2011-2018 yılları arasında TURMEPA Genel Müdürlüğü’nü yürüten Muammer Akşit Özkural ise bu tarihten itibaren TURMEPA Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak derneğe katkılarını sürdürecek.  

Semiha Öztürk Özgeçmişi:

Eğitim hayatına Almanya'da başlayan Semiha Öztürk Grundschule Schüttorf ve Gynasium Nordhon'da öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2005 yılında ABD'de Michigan Üniversitesi’nde “Knight Wallace” gazetecilik bursuyla "Uluslararası Siyaset" ve “Etkili Pazarlama Stratejileri" konularında dersler aldı. 

Üniversite yıllarında TRT İstanbul haber merkezinde muhabir olarak çalışmaya başlayan Öztürk, 22 yıl  boyunca Türkiye’de ve dünyada haberin peşinde koştu. Sırasıyla TRT, Star TV, Kanal 6, Show TV ve CNN Türk’te muhabirlik ve sunuculuk yaptı. “Kırmızı Koltuk”, “Anahtar”, “Baskın”, “Olay Var” gibi talk show, haber içerikli programlar hazırladı ve sundu. Çok sayıda siyasi liderle röportajlar yaptı.

Sürekli sarı basın kartı sahibi. 

Meslek hayatının büyük kısmında sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalar sürdürdü.

15 yıl boyunca bu faaliyetlerini kadın çalışmaları üzerinde yoğunlaştırdı. Kadın Adayları Destekleme Derneği’nde (KA.DER) 4 dönem Genel Yönetim Kurulu Üyeliği ve iki dönem Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. KA.DER’in seçim kampanyalarında aktif rol aldı, kadınların siyasette gücünü artıran “Siyasete girmek için erkek olmak şart mı” adlı “bıyıklı kampanya”yı oluşturdu. 7 yıl boyunca, KA.DER Siyaset Okulu bünyesinde Türkiye genelinde kampanya ve siyasete hazırlık dersleri verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Komisyonu üyesi olarak “Medyada Toplumsal Cinsiyet Eşitlikçi Rehberi” hazırlayan ekibin içinde yer aldı. Medyada eşitlikçi dilin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürüyor.

2010 yılında gazeteciliği bırakarak, sivil toplum alanında yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü “gönüllü” hizmeti profesyonelleştirme kararı aldı; denizcilik ve çevre konularında Türkiye’nin öncü sivil toplum kuruluşu DenizTemiz Derneği/ TURMEPA'da Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 8 yıl kurumsal iletişim, üyelik ve kaynak geliştirme, proje yönetimleri konularından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalıştı. Bu süre zarfında hazırlayıp sunduğu “Denizler Bitmesin” isimli çevre programıyla denizlerimizin temizliğinin önemini ve denizlerle bağlı çevre sorunlarını Türkiye’nin gündemine taşıdı. Öztürk, 2018 yılında TURMEPA Genel Müdürü olarak atandı.

Editör: TE Bilişim