TÜRKON TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU’NA KONUK OLDU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu 2. Kariyer günleri, Türkon Holding’in katılımıyla bugün başladı. Türkon Holding adına konferansa Türkon Holding İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Musa CIBIROĞLU katıldı.

Konuşmasına Kariyer Günlerine katılan ilk şirket olmanın verdiği mutluluğu anlatarak başlayan Cıbıroğlu Türkon şirketinin Türkiye’nin iki büyük konteyner şirketinden biri olduğunu, Amerika’ya düzenli hattı bulunan tek Türk şirketi olduğundan bahsetti. Filolarında 18 gemi bulunduğunu, bunlardan 11 tanesinin Marshall Adaları, 7 tanesinin Türk bayraklı olduğunu ve gemilerin yaş ortalamasının 4 olduğunu belirtti. Gemilerin tam otomasyon olduğunu anlatarak bu yüzden 14-15 çalışan ile personel ihtiyacının fazla olmadığı belirtildi. Çalışanların ise Türklerden oluştuğu vurgulandı.

Cıbıroğlu daha sonra kısa stajlarını Türkon’da yapmış olan 3.sınıf öğrencisi Elvin Deniz BİRGİLİ ile 2.sınıf öğrencileri Yusuf Zeyyad CANER, Taygun TEKİN ve Samet AYDEMİR’i sahneye davet ederek onlara stajları sırasında karşılaştıkları zorlukları, memnun oldukları veya olmadıkları konular ile gemideki sosyal yaşam, kumanya ve konteynercilik hakkındaki objektif düşüncelerini sordu ve bu somut bilgilere ek olarak gemiler ve konteynercilik hakkında okul öğrencilerine detaylı bilgiler sundu.

Ayrıca Cıbıroğlu öğrencilere denizcilik mesleği ile ilgili bazı bilgiler de vererek mesleğin zorluklarından ve kişisel tecrübelerinden bahsetti. Şirketin deniz tecrübesine önem verdiğini belirterek kara departmanlarının tümünde deniz tecrübesi olan kişilerin bulunduğunu ifade etti. Sektör içerisinde aranan bir zabit olunması için çok çalışmamız gerektiğinden bahseden Cıbıroğlu genç zabit adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Cıbıroğlu öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim