Türkiye’nin en önemli konteyner taşımacılık ve denizcilik kuruluşlarından biri olan Turkon Line, TCEEGE Konteyner Terminali varmış olduğu anlaşmayla İzmir Aliağa’daki TCEEGE Konteyner Terminaline uğramaya karar verdi.

Turkon Line’nın Turkiye-Amerika Direk Servisi, 21.12.2009 / Pazartesi /saat:11.00 de MV Kaşif Kalkavan gemisinde yapılacak törenle birlikte Aliağa TCEEGE Konteyner Terminalinden hizmete başlayacak.

Bilindiği üzere TCEEGE uluslararası konteyner ve çok amaçlı liman operatörü olan İspanyol Grup TCB’nin üyesidir. Grup TCB’nin deneyimi 1972 yılına uzanmakta olup, konteyner ve genel kargo liman hizmetleri alanında uzman kuruluştur.

Turkon Line firmasının bu kararının arkasındaki ana nedenler Avrupa standartlarında liman hizmetlerinin müşterilerle buluşmasını sağlamak ve de Izmir uğraklarında beklemeleri engelleyen düzenli giriş ve çıkışları sağlamaktır.

Bu antlaşma ile TCEEGE terminalin bağlı olduğu grup TCB ile Turkon arasındaki Valencia da süre gelen ilişki daha da gelişmiştir.

Turkon Line’a ait Avrupa ve Doğu Akdeniz servisleri de 2010 yılı içinde peyderpey İzmir,Alsancak limanından TCEEGE’ye geçiş yapacaklardır.

Editör: TE Bilişim