TÜRKLİM’in Kariyer-Port’u martta start alıyor

TURKLIM Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM) prestij projelerinden Kariyer-Port uygulaması mart ayında başlıyor.

TÜRKLİM’in 16. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. TÜRKLİM Başkanı Kaan Gürgenç’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Limanlar Daire Başkanı Nihat Asan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Başkan Yardımcısı Halim Mete, Sayman Rıdvan Kartal ile üye limanların temsilcileri katıldı.

En büyük sorunlarının üye aidatlarına bağımlı bir dernek yapısından kurtulmayı becermek olduğunu ifade eden Başkan Kaan Gürgenç, “Her sene denk bütçeyle hareket etmeye çalışan personel ve kira giderlerini karşılamak için de aidatlara ihtiyacı olan bir yapıyı artık terk etmeliyiz. Ankara’daki tüm girişimleri, üyelerin kendi cebinden karşıladığı bir derneğiz. Derneğin merkezini taşımak gibi bir düşüncemiz var. Artık kendi çalışanları, kendi organizasyonları olan; eğitim verebileceğimiz, toplantılar yapabileceğimiz bir yer özlemi içindeyiz. Artık bize ait olan bir dernek binası istiyoruz” diye konuştu.

KAAN GURGENC

KAAN GURGENC

ÜYE SAYISI 56 OLDU

İDO, Limak, İskenderun Limanı, Erdemir, İsdemir, Ulusoy Çeşme, İzmir Demir Çelik ve Argaz’ın da yıl içinde katılmasıyla TÜRKLİM’e üye liman sayısının 56’ya ulaştığını belirten Genel Sekreter İrfan Bilgin de, Başkan Gürgenç’in bina çabalarını da şöyle özetledi: “Dernek ofisini de içinde barındıran bir eğitim ve belgelendirme merkezini kurabilmek için çalışıyoruz. Bu yıl yapılan tüm görüşmelerimiz maddi imkansızlıklara takıldı”

IRFAN BILGIN

IRFAN BILGIN

Yapılan görüşmelerin ardından gerçekleştirilen oylama ile  500 lira olan yıllık üyelik aidatı da 1.000 liraya çıkarıldı.

 ÖDÜL TÖRENİ

Rutin işlerinin yanı sıra, TÜRKLİM faaliyetlerine de özveriyle destek oldukları için Başkan Kaan Gürgenç tarafından birer plaketle ödüllendirildiler.

MIP ODUL

Cumhur Kayabaylıoğlu (MARPORT)

 

GEMPORT ATILLA ODUL

 

 Atilla Altay (GEMPORT)

 

MARPORT BARBAROS ODUL

 

 

Barbaros Arısüt (MIP)

DIVAN

KARİYER-PORT NEDİR?

TÜRKLİM Kariyer – Port: ”Model Mesleki Yeterlik Ve Personel Belgelendirme Merkezi Kurulması” anlamına geliyor.  Projenin başlangıcı 2008 yılında TÜRKLİM ile Mesleki Yeterlilik Kurumu  (MYK) arasında limancılık mesleğine yönelik olarak Ulusal Meslek Standartlarının (UMS)  hazırlanması için yapılan anlaşmaya dayanmakta. TÜRKLİM’in MYK tarafından Meslek Standartları hazırlamak için akredite edilmesinden sonra limancılıkla ilgili meslek yelpazesi hazırlanmış ve meslekler tespit edilerek ilk aşamada 9 Meslek Standart’ı hazırlanmıştır. Bu proje ile bu sektörde hali hazırda çalışıp bir yeterlik belgesine sahip olmayanlar ile limancılık sektörüne girmek isteyenlerin mesleki niteliklerini belgelendirebilecekleri bir Sınav ve Belgelendirme Merkezi kurulması hedeflenmektedir.

 

Editör: TE Bilişim