“TURKLİM Meslek Yüksekokulları 2. Öğrenci Çalıştayı’nda Kariyer-Port Projesini anlattı.
 
TÜRKLİM ve MYK tarafından hayata geçirilen Kariyer-Port Projesini Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programı 2. Öğrenci çalıştayında düzenlenen bir panelle meslek yüksekokulu öğrencilerine anlattı.
Panelistler:

  • İrfan BİLGİN-Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TURKLİM)
  • Cumhur KOCABAYLIOĞLU- Marport Liman İşletmeleri A.Ş
  • Atilla ALTAY –Gemport Liman İşletmeleri A.Ş.
  • Dilek YAPICI YAŞAR-Borusan Lojistik Liman İşletmeleri A.Ş.

Türkiye Liman İşlemecileri Derneği (TÜRKLİM)ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından, başlatılan ve limancılık mesleğine yönelik başlatılan Kariyer-Port Projesi’nin tanıtımı meslek yüksekokulu öğrencilerine tanıımı gerçekleştirildi. 2008 yılında ilk olarak, TÜRKLİM ve MYK tarafından meslek standartları hazırlandı ve meslekler tespit edilerek 9 meslek standardı hazırlandı. Bu projeyle limancılık sektöründe hali hazırda çalışıp bir yeterlilik belgesine sahip olmayanlar ile, limancılık sektörüne girmek isteyenlerin mesleki niteliklerini belgelendirecekleri bir sınav ve belgelendirme merkezi kurulduğu ve yakın gelecekte belgelendirmelerin yapılacağından bahsedildi.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri panelistlere proje ile ilgili sorular yönelttiler. Soruları yanıtlayan panelistler projenin limancılık sektöründe çalışacaklar için çok iyi bir fırsat olduğunu ve alınacak belgenın uluslararası alanda kullanabılecegını belırttı.

Panel sonunda panelistlere katılımlarından dolayı plaketler  Gemlik Asım Kocabıyık MYO müdürü Prof. Dr İhan TURGUT,  Gemlik Denizcilik Topluluğu Danışmanı Öğr.Gör. E.Murat TACAR, Gemlik Denizcili Topluluğu Başakanı Cihan ÖZPEHLİVAN ve Başkan yardımcısı Engin AGALDAY tarafından takdim edildi.
 

Editör: TE Bilişim