TÜRKLİM, adım adım binasına koşuyor

TÜRKLİM, kuruluşundan bu yana en büyük hedeflerinden biri olan kendi binasında faaliyet gösterme düşüne her gün bir adım daha yaklaşıyor.

Kariyerport hamlesiyle artık gelir getiren işlere de imza atan kurum, bugün itibariyle 700 bin liralık bir birikime ulaştı. TÜRKLİM 17. Olağan Genel Kurulu 21 Şubat 2014 Cuma günü gerçekleştirildi. Gündeminde seçim olmayan toplantı, üyelerin birbirleriyle yeniden buluştukları bir dostluk ortamında geçti. kaan gurgenc Genel Sekreter İrfan Bilgin’in geçtiğimiz yılı değerlendirdiği konuşmasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Gürgenç,

“Bizden sonra gelecek yönetime kendi binalarını satın alabilecekleri bir fon bırakıyoruz. Sizlerden birçok yetki istedik, her defasında itiraz etmeden verdiniz. Güç kazandığımız sürece daha çok problemi çözeceğiz. Destekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

metin tunaboylu

Yönetim ibrasının ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan kurucu üyelerden Metin Tunaboylu, 10-12 limanla sadece Marmara limanlarını kapsayan MARLİM adıyla çıkılan yolda 60 üyeli ve tüm ülkeyi kapsayan TÜRKLİM’e ulaştıklarını kaydederek, Deniz Ticaret Odası’nın limancılığı kapsayan meslek komitesiyle daha uyumlu çalışmaları gereğine dikkat çekti.

metin diviloglu

 Yine kurucu üyelerden Cengiz Divilioğlu da, daha çok katılımcının iştirak ettiği genel kurullar beklentisi içinde olduğunu belirterek, “Herkesin el kaldırıp, onayladığı bir yapıdan artık çıkmalıyız. Farklı sesler, yönetimleri daha aktif olmaya iter. Kariyerport gibi çok önemli bir proje başarıldı. Artık yeni önerilerin gelmesi lazım. Daha heyecanlı genel kurullar bekliyoruz” sözleriyle katılımcıları aktif olmaya davet etti. 

salih zeki cakir

 Genel Kurul’un en önemli konuğu ise geçen yıl yaptığı çıkışlarla, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın rutin sularını, fırtınalı bir denize çevirerek, heyecanlı bir seçimde baş rolü alan Kaptan Salih Zeki Çakır idi. Çakır, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “2013 yılında Değişim Grubu adıyla katıldığımız seçimlerde en büyük desteği siz limancı dostlarımdan gördüm, bundan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımızın ana noktası, ağırlıklı 1-2 grubun hegemonyasında yürüyen yapıya dikkat çekmek ve değiştirilmesi için gereken adımları atmaktı. Çünkü, denizciliğimizin geldiği nokta, bu yapının muhakkak değiştirilmesini icap ettiriyordu. Çalışmalarımızı yaptık ve seçime girdik. Resmi verilere göre Değişim Grubu, yüzde 45 oy aldı. Genel oy oranı ve mevcut meslek gruplarının homojen olmamasından kaynaklanan mevzuattan dolayı ise oyumuz yüzde 13 olarak yansıdı. Biz çalışmalarımızı kaldığımız yerden sürdürerek, 2017’deki seçimlere çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim