Türkiye'nin ilk "Sea Park"ı, Kuşadası'nda açılıyor.

Yaklaşık 100 çeşitten oluşan 2 bin tropik balık ve canlı bulunacak havuzlarda dileyenler, beyaz köpek balığına en yakın noktada kafesle dalabilecek.

Bir örneği sadece Amerika'da bulunan "Sea Park" dileyenler, okyanus balıklarının arasına dalacak, yunuslarla yüzecek, kafeste bile olsa köpek balığıyla aynı havuzda olabilecek. Parkta 2 bin tropik balık bulunacak.

Türkiye'nin ilk "Sea Park"ı, Kuşadası'nda açılıyor. Yaklaşık iki yıldır hazırlıkları yapılan Sea Park'ta 2 bin tropik balık bulunacak. Bir örneği sadece Amerika'da bulunan parkta dileyenler, okyanus balıklarının arasına dalacak, yunuslarla yüzecek, timsahlara dokunacak mesafeye gelebilecek, kafeste bile olsa köpek balığıyla aynı havuzda olabilecek. ‘Okyanusu havuzlara sığdırdık’ sloganıyla oluşturulan Adaland Sea Park, Temmuz'un ilk haftasında açılacak.

Yaklaşık 100 çeşitten oluşan 2 bin tropik balık ve canlı bulunacak havuzlarda dileyenler yunuslarla yüzecek. Birbirinden renkli ve türde balıkların doldurduğu tropik havuzda dalarak sualtı dünyasının büyülü atmosferinde yaşayacak. Görüntüsü bile tüyler ürperten, beyaz köpek balığına en yakın noktada bulunmak isteyenler kafesle dalabilecek. Sea Park'ın bir bölümünde tel örgüyle çevrili alanda yavru üç timsah da bulunacak.

Adaland Sea Parkı'nın köpekbalığı, yunuslar ve renkli okyanus balıklarından sonra en fazla ilgi görmesi beklenen bölümü de en iyi animasyon ödülü kazanan Kayıp Balık Nemo filminin kahramanı Nemo'nun yeraldığı bölüm olacak.

İnsanların yeni heyecanlar aradığını, su altının büyülü dünyasını tanımak için emek ve para harcadığını söyleyen Adaland Sea Park Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Günaydın, “Bu fikirden yola çıkarak Kuşadası'na gelen yerli ve yabancı konuklarımıza farklı bir ortam sunmayı hedefledik. Oluşturduğumuz yapay resiflerde dünyanın çeşitli bölgelerinden, okyanuslardan getirdiğimiz canlıları yaşatmaya çalıştık. Su sıcaklığının ortalama 25 derece olması gereken havuzlarda birbirinden renkli, birbirinden ilginç balıkların suya ve iklime adaptasyonu için bekledik. Bulundukları ortama alışan deniz canlılarının insanlarla tanışma vakti geldi” dedi.

Kaynak:radikal.com.tr

Editör: TE Bilişim