Bolu'nun Aladağ bölgesinde yapımı süren Seben Taşlıyayla Göleti’nin, bölgenin tarımsal alanda kalkınmasına ve turizme katkı sağlayacağı bildirildi.

Bolu Valisi Ali Serindağ, Seben Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman ile birlikte, yapımı süren gölette incelemelerde bulunarak, yetkililerden göletin yapımı hakkında bilgi aldı.

Serindağ, Taşlıyayla Göleti’nin, Seben ilçesi ve köylerinin gelişimini tarım ve hayvancılık alanında ilerlemesini sağlayacağını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Sulama ve hayvan içme suyu amaçlı gölet, Bolu Özel İdaresi tarafından 2005 yılı yatırım programına alınarak yapımına başlandı. İnşaatı Genel Sekreterliğimiz Özel İdare iş makineleri ve personeli tarafından yapılmaktadır. Kendi imkanlarımız tarafından yaptırdığımız göletin maliyeti çok yüksek olmadı. Bugüne kadar 750 bin YTL harcandı. Gölet, Abant Gölü’nün 7 katı büyüklüğünde olacak ve 44 milyon metreküp su tutacak. Gölette tutulan su ile Seben'de 8 bin dekar arazi sulanacak."

"GÖLET, KIRSAL KESİMDEN ŞEHİRLERE OLAN GÖÇÜ ENGELLEYECEK"

Vali Serindağ, gölet yapıldıktan sonra yaz mevsiminde ilçenin sulama suyu ihtiyacını karşılamak için Aladağ Çayı’na 15 milyon metre küp su bırakılacağını belirterek, "Göletin yapılması bölgeye gözle görülür bir canlılık getireceği gibi kırsal kesimden büyük şehirlere olan göçü de engelleyecektir. Gölet, bölgede turizmin canlanmasını sağlayacak, ormanlarımız için de yangın amaçlı rezervuar (su deposu) olarak kullanılacaktır" diye konuştu.

Göletin, yerleşim alanlarının yanı sıra bulunduğu bölgenin iklimine de etki edeceğini ifade eden Serindağ, "Göletin turizme katkıda bulunması için girişimler yapılacaktır. Özellikle su sporları konusunda çalışmalar yapılabilir. Spor turizmi konusunda büyük bir atılım içerisinde olan Bolu’ya gölet büyük katkıda bulunacaktır" dedi.

Kaynak:milliyet

Editör: TE Bilişim