Türkiye'nin En Büyük Köpekbalığı Akvaryumu Ankara'da

 ANKARA - Türkiye'nin en büyük kapalı sistem köpekbalığı, Avrupanın ise en büyük 5. resif akvaryumu, yarın ''Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi''nde Ankaralıların beğenisine sunulacak.
Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren ''Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi'' Proje Koordinatörü Salih Bezci, her biri 7 x 4 metre ebadında ve 1.8 metre eninde olan akvaryumlar için toplam 2 milyon dolar harcandığını bildirdi. Söz konusu akvaryumların ABD'de imal edilerek, tek parça halinde Türkiye'ye getirildiğini belirten Bezci, söz konusu akvaryumların yapımında 12 santimetre kalınlığında, kurşun geçirmez akrilik kullanıldığını bildirdi.
Akvaryumların her birinin 75 ton su kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Bezci, bunun için Türkiye'nin en temiz suyuna sahip Saros Körfezi'nden 8 tanker ile deniz suyu getirdiklerini bildirdi. Bezci, tankerle gerilen 150 ton suyun bir hortum aracılığı ile akvaryumlara aktarıldığını anlattı.
Akvaryumda 4 adet köpekbalığının yaşacağını kaydeden Bezci, köpekbalıklarının sayısının strese girmemeleri için akvaryumun büyüklüğüne göre belirlendiğini anlattı.
Singapur'dan ithal edilen köpekbalıklarının her birinin 4 bin dolar mal olduğunu belirten Bezci, köpekbalıklarının sayısının da akvaryumun büyüklüğüne göre belirlendiğini kaydetti.
 
 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim