Türkiye Denizlerinde Petrol Kirliliği ve Önlemler Paneli Deniz Ticaret Odası’nda Yapıldı 

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Türk Deniz Araştırmaları Vakfı ve Beykoz Denizciler Derneğinin düzenlediği,  İstanbul Deniz Ticaret Odasının ev sahipliğini yaptığı  “Denizlerde Petrol Kirliliği ve Önlemler Paneli”  5 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirildi. 

TÜDAV Başkanı, Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün açılışını yaptığı  Prof. Dr. Kasım Cemal Güven’in yönettiği geniş ilgi gören panelde,  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Fuat Alarçin - Gemilerden Petrol Türevi ve Evsel Atıkların Toplanması ve Bertarafı İstanbul Bölgesinde Petrol Kirliliği ve Tedbirler konusunu, Beykoz Denizciler Derneği Başkanı Kaptan Bilgehan Murat Miniç, Gemi Kökenli Petrol Kirliliği ve MARPOL Uygulamalarını, Dr. Esra Billur Balcıoğlu,  Marmara'da Petrol Kirliliği ve Miktarları konusunu, Meke Firmasından Kerem Kemerli, İzmit Körfezi Kirliliğini sundular. Çevreye duydukları hassasiyet nedeniyle panele katılan  Türk Loydu Vakfı Başkanı Sn Cem Melikoglu “Petrol Kirliliğine Karşı Hazırlık Stratejileri” konusunu sunarak acil durum müdahalelerinde karşılaşabilinen olası sorunları belirtti ve geliştirilmesi gereken alanlara vurgu yaptı.   

Genel olarak Panelde son dönemde ülkemizde yaşanan İzmit Körfezi ve Çeşme'deki petrol yayılması ile ilgili görüş alış-verişinde bulunularak petrol kirliliğinin önlenmesi konusunda alınılabilecek önlemler konuşuldu. Ülkemizde petrol kirliliğinde acil müdahale ve kirliliğin önlenmesi, hassas ekosistemlerin haritalanması ve devlet kurumlarının aldığı önlemlerde panelde tartışıldı. 

  

 
 

Editör: TE Bilişim