Türkiye, Londra'da devam eden Uluslarrası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurulunda dün akşam tüm ülke delegasyonlarına özel resepsiyon verdi. 

IMO Genel Merkezi'nin 4. Katında yer alan restaurant bölümnde gerçekleşen resepsiyonda konuklara Türk yemekleri ve baklava ikram edildi. 

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu'nun da katıldığı resepsiyonun ev sahipliğini Pazartesi günü IMO Başkanlığı'na seçilen Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka birlikte yaptılar. 

Geceye, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Düzgit ve Alev Tunç ile Şadan Kaptanoğlu da katıldı.

İslam Konferansı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da ter aldığı resepsiyonda miniklerden oluşan folklor ekipleri bir gösteri de sundu.

Resepsiyona sektör desteği

IMO'da verilen resepsiyona başta Deniz Ticaret Odası olmak üzere GİSBİR ve Türk Loydu gibi sektörün önde gelen kurumlarının büyük desteği olduğu öğrenildi. DTO'nun lider kadrosu da bu resepsiyon için Londra'ya gelerek verdikleri önemi ve desteği gösterdiler. 

Sekimizu'dan SeaNews'a övgü

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu, SeaNews Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fulya Tekin İstikbal'e,  kendisinin röportajının da bulunduğu SeaNews Dergisini incelediğini ve çok başarılı bulduğunu ifade etti. 

Büyükelçi Çeviköz, Folklör Ekibi Miniklerle Birlikte

Geceye ev sahipliği yapan Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, gösterileri başlamadan önce folklor ekibinde yer alan minik folklörcülerin yanına giderek onlarla illgilendi. Bu fotoğrafları aşağıdaki foto-galeride bulabilirsiniz. 

Kalkavan, Kızıyla Katıldı

Gecede DTO Başkanı Metin Kalkavan'a kızı Ecem Kalkavan eşlik etti. Ecem Kalkavan ile Şadan Kaptanoğlu birlikte DenizHaber objektifine poz verdi, bu fotoğrafı da aşağıdaki foto-galeride bulabilirsiniz. 

 

Editör: TE Bilişim