Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin 14 ülkesinde geniş kapsamlı tanıtımı amacı ile planlanan TÜRKİYE YÜZER SERGİSİ hazırlık çalışmaları son aşamaya geldi. İlki 1926 yılında Atatürk'ün talimatları ile düzenlenen SEYR-TÜRKİYE yüzer sergisinden 86 yıl sonra bu defa her alanda büyük gelişmeler kaydetmiş "MODERN TÜRKİYE" Avrupa kamuoyu önüne çıkmaktadır.

TÜRKİYE YÜZER SERGİSİ, 17-18 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak açılış ve sergileme sonrası sırası ile Yunanistan, İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, Almanya, Danimarka, Polonya, Letonya, Finlandiya ve İsveç limanlarını ziyaret edecektir.

Sergide; bakanlıklarımız, valilikler, belediyeler, bölgesel kalkınma ajansları, ticaret ve sanayi odaları, sektörel dernekler yer alacaklardır. Ayrıca ülkemizin seçkin turizm ve ihracatçı kuruluşları da tanıtım standları ile katılacaklardır.

Ziyaret edilecek 14 Avrupa Birliği ülkesinin ihracatımızdaki payı toplam %55, ülkemize gelen turist sayısı itibarı ile de %60 dolayındadır.

TÜRKİYE YÜZER SERGİSİ, İspanya'nın Acciona Line Şirketine ait "Superferry SOROLLA" feribotunda düzenlenmektedir. Son teknik imkanlarla donatılmış olan gemi 2001 yapımı olup 172 m. boyunca ve 26 m. genişliktedir. Saatte 22 mil hızı ile geniş coğrafyaya hitap eden programı 32 günde tamamlayacaktır. Toplantı salonları, lüks kamaraları, sosyal alanları, helikopter pisti, restoranları ile üst düzeyde hizmet verecek SOROLLA feribotu üç sergi katında toplam 9030 m2 alana sahiptir.

TÜRKİYE YÜZER SERGİSİ'nin ülkemizin sanat ve kültür zenginliklerini de tanıtması planlanmıştır. Fotoğraflarla Türkiye Sergisi, Anadolu Medeniyetleri Sergisi, Görsel Sanatlar Sergisi ve Geleneksel El Sanatları Sergileri ile Avrupa kamuoyuna sanat-kültür ve turizm tanıtımımız etkin şekilde yapılacaktır.

TÜRKİYE YÜZER SERGİSİ'nin ziyaret edilecek ülkelerde üst düzeyde ilgi görmesi açısından Büyükelçiliklerimiz, konsolosluklarımız ve dış temsilciliklerimizle eşgüdüm içinde yapılan çalışmalarla geniş davetli dataları hazırlanmıştır. Ayrıca ana arterlerde billboard reklamları ve yüksek tirajlı gazetelerde yapılacak tanıtım çalışmaları ile geniş kitlelere tanıtım planlanmıştır.

Anlamı, kapsamı ve hitap ettiği coğrafya açılarından önemli bir tanıtım projesi olacağı düşülen TÜRKİYE YÜZER SERGİSİ'nin Avrupa'nın 14 ülkesinde geniş yankılar uyandırması beklenmektedir.

Editör: TE Bilişim