Türkiye, 26 Temmuz'da kendi savaş gemisini üretecek

Tuğamiral Cem Gürdeniz, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Milgem Projesi kapsamında 26 Temmuz'da Türk dizaynı savaş gemileri üretimine başlayacağını söyledi.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'nin düzenlediği panelde bir konuşma yapan Tuğamiral Cem Gürdeniz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca başlatılan Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında toplam 12 adet denizaltı savunma harbi ve keşif karakol gemisi üretileceğini açıkladı.

Gürdeniz, Milgem Projesi kapsamında hayata geçirilecek projenin gelir Jojobet kaynağının 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanı tarafından sağlanacağını belirtti.

"Türk savunma sanayisinin en büyük desteğini 26 Temmuz'da başlatacağız" diyen Tuğamiral, proje kapsamında ilk Türk savaş gemisinin üretileceğini kaydetti.

Bu şekilde gemi üreten 15 ülke bulunduğunu hatırlatan Gürdeniz, yapılacak gemilerin en önemli maddi kriterini oluşturan savaş destek sisteminin de yine Türk mühendisleri tarafından gerçekleşeceğini bildirdi. Gürdeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar yapılan savaş gemileri lisanslı idi. Fakat bu yapacağımız savaş gemileri Türk dizaynıdır. Türk mühendislerinin, Deniz Kuvvetleri'nin dizaynıdır. Proje kapsamında 12 tane geminin inşası yapılacak."
 

(PERŞEMBE ROTASI/Pelin GEL-ANTALYA)

Editör: TE Bilişim