Bulgaristan, İrlanda, İspanya, Fransa, Birleşik Arap Emirliği, Rusya, Hollanda, Polonya, Avusturya, Güney Afrika, Yeni Zelanda, Kore , İzlanda, İran, Şeysel Adaları ve Türkiye olmak üzere 16 ülke temsilcisinin katılacağı sempozyuma ISAF Eğitim ve Gelişim Departmanı Müdürü Dan Jaspers ,  ISAF Başkan Yardımcısı Nazlı İmre, Gelişim ve Gençlik Komitesi Başkanı Olivier Bovyn ve ISAF teknik danışmanları da katılacak. Türkiye’yi ISAF sertifikalı eğitmeni Emrah Sürmen temsil edecek.
Gelişim Sempozyumunun amacı üye ülkelerle birlikte ileriye dönük yeni stratejiler ve kriterler oluşturmak. Ayrıca ISAF Eğitim ve Gelişim Bölümü’nün amaçları olan üye ülkeler ve yeni ülke temsilcilerine eğitim desteği vererek, yelken sporuna yeni sporcular kazandırmak ve var olan sporcuların kalitesini artırarak geleceğe yatırım yapmak.

Sempozyumun önemli konu başlıkları arasında; Dingi, Multihul, Keelboat ve Windsurf branşlarının bünyesinde barındıran ISAF Yelken Öğrenme Programına Kiteboard ve Yat Yelkenciliğinin dahil edilmesi, Teknik kurslarla ilgili kriterlerin belirlenmesi, Üye ülkelere kendi ulusal yelken gelişim programlarını geliştirmeleri için hangi eğitim programları uygulanmalı gibi başlıklar yer alıyor.

Bu sempozyumda yer alacak ülke temsilcileriyle birlikte alınacak kararlar bir rapor olarak ISAF Mayıs toplantısında sunulacak.

Editör: TE Bilişim