Türkiye, 21 sandalyeli IALA Konseyine, 2018'den 2022'ye kadar 4 yıllık bir dönem için yeniden seçildi. Seçim, 29 Mayıs'taki IALA Genel Kurulu'nun Incheon, Kore Cumhuriyetinde sürmekte olan 13. Toplantısı sırasında yapıldı.

Konsey üyeliği, Türkiye'nin,, denizlerde emniyetli seyir ve çevrenin korunması amacıyla dünya çapında dolaşım için etkili ve uyumlu deniz araçlarına sahip olunmasını sağlama misyonunda IALA'ya katkıda bulunmaya devam etmesini sağlayacaktır. IALA, misyonu ile uluslararası denizcilik topluluğunun yararı için gemilerin emniyetli, ekonomik ve verimli bir şekilde hareket etmesini teşvik etmektedir.

IALA, navigasyon, gemi trafik yönetimi ve eğitim / belgelendirme yardımları için kılavuzlar geliştiren uluslararası bir kuruluştur. Ayrıca, e-navigasyon gibi yeni nesil navigasyon konseptleri ile ilgili çalışmalar da yapmaktadır. IALA Genel Merkezi, Paris, Fransa'ya yakın St Germain-en-Laye'de bulunuyor.

Konsey seçiminde rekabet çok yoğundu fakat Türkiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz Başkanlığı altında konseyi yeniden seçmeyi başardı.Singapur ise ilk kez 21 sandalyeli Konseye seçildi.

Editör: TE Bilişim