Türkiye Donarken Antalya'da Hava Sıcaklığı 18 Derece

Türkiye'nin bir çok yeri ağır kış şartları nedeniyel zor günler yaşıyor. Bir çok yerde göl ve nehirler aşırı soğuktan dondu. Antalya'da ise hava sıcaklığını 18 derece olmasını fırsat bilen vatandaşlar deniz kenarında oturarak, güneşli havanın tadını çıkardı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre deniz kenarında hava sıcaklığı 20 dereceye kadar çıkıyor geceleri ise 4 dereceye kadara düşüyor.

Hava sıcaklığının 18 dereceyi bulması ile birlikte Antalya'da yaşayan vatandaşlar deniz kenarına akın etti. Bazı aileler deniz kenarında piknik yapmayı tercih ederken, bazıları ise çocukları ile birlikte yürüyüş yapmayı tercih etti. Antalya dışından gelen vatandaşlar da deniz kenarına bulunan çay bahçelerinde güneşli havanın tadını çıkardı. Balık tutkunları oltaları ile sahili mesken tuttu.
 
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya'da hava sıcaklığı öğle saatlerinde 18 dereceye kadar yükseldi. Nem oranının yüzde 40 olduğu Antalya'da rüzgarın güney yönden 13 km/ saniye olduğu öğrenildi. Yarın hava sıcaklığının 2-3 derece düşmesi beklenirken Cuma ve Cumartesi günü yeniden yükselmesi ve havanın güneşli geçeceği tahmine diliyor.

Deniz kenarında güneşli havanın tadını çıkarmaya çalışan vatandaşlar, havanın oldukça güzel olduğunu belirterek, "Türkiye'nin birçok yeri soğuk havaya teslim olmuş vaziyette. Ama Antalya'da hava sıcaklığı 16 ile 18 derece arasında. Oldukça güzel bir hava var." dedi.(CHA)

sondakika.com

Editör: TE Bilişim