TMNS Hakkında

Turkish Maritime & Naval Summit / , Türk denizcilik endüstrisinin  uluslararası iş ortakları ile Hamburg’daki en prestijli ve önem arz eden buluşması olacaktır. 
 
İlk kez düzenlenecek “ Turkish Maritime & Naval Summit ” 6 Eylül 2012 tarihinde, denizcilik dünyasının lider etkinliği SMM Hamburg – Shipbuilding Machinery and Marine Technology  internationan trade fair - Gemi inşa, makine & deniz teknolojileri uluslararası ihtisas Fuarı etkinlik programı kapsamında gerçekleşecektir. 

Tüm denizcilik endüstrisini kapsayan etkinlik, denizde güvenlik ve savunmaya yönelik deniz araçlarının üretiminde Türk Gemi inşa sanayinin konumuna odaklanacak ve beraberinde Türkiye’de” Gemi İnşa (bakım ve onarım), Denizde güvenlik ve savunma araçları,  Offshore, Greenshipping (Recycling) ve Bakım & Onarım gibi konularla ilgili de bilgilendirmeler yapılacaktır.

Hedef, uluslar arası platformda, sektörel gelişimimizi ve gelecek planlarımızı küresel anlamda masaya yatırıp, sadece Türk oyuncularla değil, küresel oyuncularla çözüm üretmektir. Türkiye ve uluslar arası çapta, ele alınacak konuların uzmanı yetkililerin bir araya gelmesi ve pratik tecrübelerinden faydalanma imkanı yaratılacaktır. 

Organizatör

Fuarcılık alanındaki yurtiçi ve yurtdışı organizasyon tecrübesi 1990’lı yılların son çeyreğine dayanan ekibimiz., 2006 yılında  Goca Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri Ltd. Şti . nin çatısı altında yeni uluslararası fuar ve kongreler gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiştir. 
Temsilciliklerimiz  de yine bu şirketimizin bünyesinde devam etmektedir. 
 Hamburg Messe und Congress – Almanya , Seatrade - İngiltere, CWC- İngiltere ve geçmişte Messe Schweiz gibi bilinen ve kendini kanıtlamış uluslararası organizatörleri  temsil ederek Türkiye satış organizasyonlarını yüklenen şirketimiz,  Türkiye’de de önem arz eden konularda B2B etkinlikler gerçekleştirmeyi  hedef edinmiştir. 
Hedefimiz gerçekten iki kıta arasında köprü olan ülkemizin konumu nedeniyle sağlayabileceği faydaları  uluslararası iş ortaklarınıza en iyi şekilde anlatabilmenize aracı olmak, onların da sizlere ulaşmasını ve dinlemesini , öğrenmesini kolaylaştırmak, gidemediğiniz etkinlikleri , katılamadığınız platformları  size getirmek. 
Neden SMM Hamburg ile birlikte?

SMM, deniz endüstrisinde dünyanın lider ihtisas fuarı, bu yıl yirmi beşinci kez düzenleniyor. Uluslararası gemi inşa, makine ve deniz  teknolojileri ihtisas fuarı 4- 7 Eylül 2012 tarihleri arasında 60 ülkeden 2,000’den fazla katılımcısıyla düzenlenecektir – orta-ölçek firmalardan global şirket grupları ve uzmanlar. Dünyanın en büyük deniz fuarı 90,000 metrekarelik kapalı fuar alanıyla her zamankinden daha çekici hale gelmiştir. 

Türk Denizciliği ve deniz endüstrisinin gelişimi ve geleceği  yüksek düzey katılımcı profili,  uluslararası bir  konferans ortamında ve workshoplarda güncel bilgiler ışığında tartışılıp masaya yatırılacaktır. 

SMM 2012, deniz endüstrisi tarafından sağlanan günümüzün en yüksek teknolojisi ile üretilmiş ürünleri ziyaretçilerine sergileyecektir.  

SMM sadece bir ihtisas fuarı olmakla kalmayıp, 4 günlük dolu dolu denizcilik platformu olmayı hedeflemiştir. Dolayısıyla fuar devam ederken, her güne özel bir konferans, seminer, workshop ve forum düzenlenmektedir. 
2012 Destekleyici program içerisinde yer alan etkinlikler; 
- MS&D ( Deniz Güvenlik ve Savunma Konferansı)      
- Gmec ( Maritime Çevre ve İklim Koruma Kongresi)
- Ship Finance Forum (Gemi Finans Forumu)
- SMM Offshore Dialogue
- Turkish Maritime & Naval Summit
SUMMIT
Neden Zirve’ye katılmalısınız?
Dünya genelinde etkisi hala dalga dalga hissedilen küresel kriz sonrası dünya denizcilik endüstrisinin yeni alanlara yönelmesi gerekliliği doğmuştur.  Tüm dünya deniz sektörünün gündeminde olan bu yüzden de TMNS’nin  4 ana başlığı olarak işlenecek Gemi İnşa (bakım ve onarım), Denizde güvenlik ve savunma araçları,  Offshore, Greenshipping (Recycling) ve Bakım & Onarım’a  ilişkin en önemli gelişmeler, yapılmış projeler ve gelecek projeler ele alınacaktır.
 
Bu zirvenin amacına ulaşması ile Türkiye’de inşa sektörünün dünya kriterleriyle daha fazla denk ve yarışır hale gelmesi, sektörün alternatif alanlardan kazanç sağlaması, gerek sektör çalışanlarının gerek müşterilerin beklentilerinin karşılanabilmesi sağlanacaktır.

Örneğin Türkiye’nin,  ticari filoları ve nakliyede, çevresel hedefleri yerine getirmeye yardımcı olan en yeni çözümler ve teknolojileri tartışılıp inceleniyor, fakat Türkiye’de bu konuda atılan somut adımlar az. Veya güvenlik, denizcilik dünyasının mevcut küresel durumunda en zorlu alanı haline geldi. Asimetrik terörist saldırılarla, korsancılık ve politik krizlerle baş edip, gemicilik rotalarını ve limanlarını koruma zorunluluğu vardır. Dünya ticaretinin %90’ı deniz yoluyla taşınmaktadır, gemi inşa ve gemicilik için de gereklilikler giderek zorlaşmaktadır. Dolayısıyla sivil ile askeri partiler arasında yakın işbirliği kaçınılmaz hale gelmiştir ve bu anlamda gerçekleşen projeleri mevcut partnerlerimize  ve olası partnerlerimize  böyle önemli bir küresel ortamda duyurma ve bilgilendirme zorunluluğu bulunmaktadır.

Uluslar arası bir platformda Türk Denizcilik Zirvesi düzenleme amacıysa tamamen ülkemizin deniz endüstrisi ve  gemi inşa alanlarındaki gelişimini ve gelecek projelerini yeni yatrımlarını   küresel anlamda masaya yatırıp, sadece Türk oyuncularla değil, küresel oyuncularla paylaşmak ve ilgiyi Türk deniz endüstrisine çekmektir.  Bu gibi durumlar göz önünde bulundurularak, Türkiye ve uluslar arası platformda konularının uzmanı yetkililerin bir araya getirilmesi ve bu insanların pratik tecrübelerinden faydalanma imkanı yaratılması planlanılmaktadır.

4 milyar dolarlık büyüklüğe sahip sektörde 1,5 milyar dolar ihracat yapılmaktadır. Bu hacmi, alternatif alanları da kapsayacak şekilde arttırmak Türk Denizcilik Endüstrisi zirvesinin ana hedefidir.
Editör: TE Bilişim