Savunma içerikli Yunan haber sitelerine göre, dün (Çarşamba) saat 03.00’te Türk Sahil Güvenlik teknesi, Bulamaç’ın doğusunda seyreden ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele çerçevesinde oluşturulan AB’nin “Frontex” gücüne bağlı Sloven bandıralı tekneye “Türk karasularındasınız, uzaklaşın” uyarısında bulundu.

Sloven mürettebatın Yunan makamlarını haberdar etmeleri üzerine bir Yunan Sahil Güvenlik teknesi bölgeye geldi. Türk teknesinden aynı uyarı gelince Yunan teknesinden “Burası Yunanistan , siz uzaklaşın” cevabı verildi. İki tekne arasındaki manevralar sırasında çarpışma meydana geldi. Tansiyon bir ara yükseldi. Türk Sahil Güvenlik teknesi daha sonra bölgeden uzaklaştı.
 
Yunanistan Savunma Bakanlığı ya da Genelkurmay Başkanlığı’ndan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Bulamaç adası Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ege anlaşmazlıklarda özellikle Türk savaş uçaklarının alçaktan uçuşlarıyla gündeme geliyor. Wikileaks arşivlerinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ’nun 2009 Haziran’ında dönemin ABD Büyükelçisi James Jeffrey’e Bulamaç ve Eşek adası için, “Bu kayalıkların Kardak gibi aidiyeti şüphelidir” dediğinin yayınlanması, Atina’da büyük gürültü kopmasına neden olmuştu. Yunan Dışişleri Bakanlığı “Tek bir karış Yunan toprağının bile egemenliği hakkında hiçbir belirsizlik yoktur. Türkiye’nin görüşleri Türkiye’yi ilgilendirir” diye cevap vermişti. Bulamaç’ta birkaç Yunanlı balıkçı ile devriye görevi yapan Yunan askerleri yaşıyor. 
Editör: TE Bilişim