Dünyanın En İyi Yatı Ödülü Türk teknesi Peri'nin Oldu

Fransa'da düzenlenen uluslararası yat fuarında Selçuk Koçak'ın çizdiği Peri 37 model yat, "Dünyanın en iyi dizayn" ödülünü aldı

Dünyanın birbirinden en iddialı yatlarının gövde gösterisi yaptığı Cannes Fuarı Türk yat sanayiinin yeni bir başarısı ile önceki gün tamamlandı.

Fuar sırasında her yıl düzenlenen ve uluslararası jürinin görev yaptığı 'Dünya Yat Ödülleri' yarışmasında Antalya Serbest Bölge'de üretim yapan ve geçtiğimiz yıl da 29 metrelik yatı ile iç dekorasyon ödülü alan Peri Yat, 2009'un en büyük ödüllerinden birini kazandı.

İç ve dış tasarımı ile 24 metre üzeri flybridge'li yat kategorisinde dünyanın en iyi yatı ödülünü alan Peri 37'nin tasarımcısı ile Selçuk Koçak adlı genç bir Türk tasarımcısı.

YAT 2400 BEYGİR GÜCÜNDE

37 metrelik Peri 37'nin gövdesi karbonla zenginleştirilmiş epoksi sandviç tekniğiyle üretildi. Ve 2400 beygir gücündeki iki makinesi ile 24 mil hız yapabiliyor. Peri 37'nin alt güvertesinde, 2 geniş VIP ve 2 misafir kabini, mürettebat için de 4 adet kabin bulunuyor.

İKİNCİ KEZ BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANDI

Selçuk Koçak, İstanbul'daki Scaro Design adlı tasarım ofisi ile yurtdışındaki başka firmalara da iç ve dış tasarımlar yapıyor. Peri Yat geçtiğimiz yıl da 29 metrelik bir modeli ile 24 metre üzeri en iyi iç tasarım ödülünü almıştı.

Editör: TE Bilişim