Rusya'nın Karadeniz sahili Novorossisk limanına demirleyen üç Türk savaş gemisi Oruçreis, Yıldırım ve Mızrak personeli Novorossisk Başkonsolosu Yavuz Kül'ün öncülüğünde düzenlenen kimsesiz çocuklara yardım kampanyasına katıldı. Başkonsolosluk çalışanlar, gemi personeli ve Türk işadamlarının katkıları ile toplanan nakit para bölgede kimsesiz çocuklar için düzenlenen programda takdim edilecek.Novorossisk Belediye Başkanlığı ve "Novoya Rossiya" Radyo-Televizyon Kurumu tarafından her yıl "paskalya" bayramı vesilesiyle kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar için "Kurtar ve Koru" adlı bir yardım kampanyası düzenlendiğini ifade eden Başkonsolos Kül, "Deniz Yıldızı-2012 Taktik Tatbikatı vesilesi ile savaş gemilerimizin bölgeye gelmesini vesile kıldık. Türkiye Moskova Büyükelçiliği Askeri Ataşemiz de destek verdi. Böylece bir kampanya düzenledik. Sosyal içerikli çalışmalarda yer almak bizleri mutlu kılıyor." dedi.

Krasnodar, Rostov Bölgeleri ve Adige Cumhuriyeti'nde yoğun bir şekilde sosyal içerikli çalışmalara katıldıklarını ifade eden Başkonsolos Kül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bazı okullara kreş bahçeleri ve oyun parkları yaptıklarını söyledi.

İşadamlarının katkıları ile yapılan çalışmalarla yapılan katkılardan bölge halkının da memnun olduğunu ifade eden Türk diplomat, "Bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Novorossisk, Krasnodar ve Soçi şehirlerinde kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukların barındığı birer yurda görev bölgemizde faaliyet gösteren Rönesans, Hazinedaroğlu-Özkan İnşaat, Yenigün İnşaat ve DYO'nun katkılarıyla hediye paketleri planlıyoruz. Aynı etkinliği Rostov'da da yapmaya çalışıyoruz." bilgisini aktardı.

Krasnodar'daki bir kreşin bahçesinde Polin-Rus'un katkıları ile bir oyun bahçesi inşa ettiklerini ifade eden Kül, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle açılış yapacaklarını söyledi.

Deniz Yıldızı-2012 Taktik Tatbikatı bağlamında Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) ile birlikte eğitimlerini sürdüren Türk savaş gemilerinin 16 Nisan'da Novorossiysk limanından ayrılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim