Türk Loydu Terfi Etti

Paris Memorandumu geçen hafta bayrak devletlerin gemilerinin ve klas kuruluşlarının performans değerlendirmesini açıkladı. Gri liste’ye geçen Türk bayraklı gemilerinin ardından bir sevindirici haber de Türk Loydu’ndan geldi. Paris Mou’nun yaptığı performans değerlendirmesinde Türk Loydu, IACS üyesi olan klas kuruluşlarını geride bırakarak yüksek performans listesinde yer aldı.   

IACS (Uluslararası Klas Kuruluşu Derneği) üyesi olmayan Türk Loydu bu eksikliğini performansıyla kapatmaya niyetli. Geçtiğimiz aylarda IACS üyesi Lloyd’s Register of Shipping ile işbirliği anlaşması imzalayan Türk Loydu, Paris Mou’nun yayımladığı performans raporunda IACS üyesi Korean Register of Shipping’i de geride bırakarak yüksek performans listesine girdi. Türk Loydu, armatör ve brokerlerin artık bu performans değerlendirmesine göre tercihlerini yapmalarını istiyor.

Türk Loydu’nun bu başarısında büyük emeği olan eski Başkanı Prof. Dr. Yücel Odabaşı, sürekli iyileşme çabası içerisinde sektörün bütün kurumlarıyla birlikte çalıştıklarını ve yeni yönetimle Türk Loydu’nun daha iyi seviyeye geleceğini söyledi. Odabaşı “Her yıl daha yukarıda bir hedef koyduk ve büyük ölçüde bu başarıyı kazandık. Yeni yönetim kurulumuz da yeni hedef koyarak Türk Loydu’nu daha yukarılara çekecektir. Türk Loydu artık Türkiye sınırlarını aşmıştır. Görevde olduğum sürece 10 devletten yetki almış bir kurumdur” dedi.

IACS üyesi olmayan Türk Loydu’na karşı yapılan eleştirilere de cevap veren Odabaşı, “Burada tespiti doğru yapmak lazım. IACS bir dernektir birlik değildir. Dernek hangi kurumları nasıl üye alacağına kendi karar verir. Bunun bir kısmı tonaj ve personel sayısıdır ama bu tek kriter değildir. Bu kriteleri sağlayan bazı kuruluşları  IACS işine gelmediği için üyelikten çıkarmıştır. Konuyu IACS çok iyi pazarlamıştır. Özellikle gemi sahiplerini ve sigortacıları etkilemiştir. Ancak, Paris Mou’nun yayımladığı performans ligi, kimin daha iyi kimin daha kötü olduğunu çok daha iyi gösteriyor. Dileriz hem Türkiye hem dünyadaki armatör, sigorta ve yük brokerlerimiz bunu iyi değerlendirir ve Türk Loydu’nu bu değerlendirme içinde kendi seçimlerinde öne alırlar, tek isteğimiz budur” açıklamasında bulundu.

Başkan Mustafa İnsel: Başarı, eski yönetime ait

Türk Loydu’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Mustafa İnsel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu başarının eski yönetime ait olduğunu ve yeni yönetim olarak Türk Loydu’nu daha ileriye götüreceğini belirterek, “IACS üyesi olmayan Türk Loydu, yüksek performans listesinde yer alan birçok klas kurumundan dahi başarılı. Çünkü diğer klas kuruluşlarından daha yaşlı gemilere sahip olmasına rağmen bu performansı yakaladı. Umarız, bundan sonra gemilerini klaslayacak armatörlerimiz ve gemilere yük bağlantısı yapan brokerler, gemi seçiminde performans listesini dikkate alır” diye konuştu.   

Kaynak : Murat ERDOĞAN - PERŞEMBE ROTASI 

Alıntı: Lojiport

Editör: TE Bilişim