Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) Rektörlük görevi için Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile anlaştı.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Rektör Yardımcılığı görevinin haricinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, YTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Yıldız-SEM Yönetim Kurulu Üyeliği, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbulTeknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği, YTÜ Rektör Danışmanlığı, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Anabilim Dalı Başkanlığı ve birçok görevde bulundu.

Prof. Dr. Yılmaz, YTÜ'de en fazla yayın yapan doçent, en fazla atıf alan doçent ve TUBİTAK uluslararası bilimsel yayınları teşvik ödülleri başta olmak üzere birçok ödül kazandı. Türkiye'nin genç profesörlük unvanı alan akademisyenlerinden olan Rektör Yılmaz, 36 yaşında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden profesörlük unvanını aldı.

YTÜ Tenopark'ın kurucularından Prof. Dr. Yılmaz, Merhum Hasan Kalyoncu'nun emaneti olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni farklı dinlerin, dillerin, ırkların, kültürlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı tarihi İpek Yolu'nun önemli bir kavşağıGaziantep'te, eğitim, araştırma ve yenilik odaklı bir üniversite olarak hayat bulması için bu kutsal görevi layığı ile yürüteceğini söyledi.

Farklılıkları zenginlik olarak kabul edip, araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak mezunlar verme gayesiyle çalışmalar sürdüreceklerini belirten Yılmaz, "Üretilen bilimsel bilginin toplumla paylaşılmasına, tartışılmasına ve sorunların çözümü için tüm olanaklarını seferber edeceğiz" dedi.

29 Nisan 2011 yılında Türk Loydu Başkanı seçilen Rektör Yılmaz; 10 Ocak 2013'de TUBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi desteği kazanmıştır. Rektör Yılmaz yaptığı açıklamada "Ana hedefimiz; ülkemize ve insanımıza katkı sağlayacak, uluslararası marka değeri olan bir üniversite olmaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimize her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim-öğretim alternatiflerini sunan yenilikçi ve girişimci bir üniversite modelini benimsiyoruz" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim