Türk Gecesini Gerçekleştirenlere Teşekkür...

SUNY Maritime College ve İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin birlikte yürüttükleri Çift Diploma Programı çerçevesinde New York’ta bulunan Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Türk Öğrenci Klubu bir resepsiyon düzenledi.

Ev sahipliğini New York Başkonsolosu Mehmet Samsar’ın yaptığı resepsiyona New York’ta bulunan Türk Toplumu Temsilcileri ile birlikte Maritime College öğrenci ve öğretim elemanları da büyük ilgi gösterdi.

Türk Klubü Başkani İsa Varhan konuşmasında resepsiyona ev sahipliği yapan Başkonsolos Mehmet Samsar’a, SUNY Maritime Collge öğrenci ve öğretim elamanlarına ve programa katkılarından dolayı Transbosphor Denizcilik firmasından Kaptan Mustafa Can’a teşekürlerini sundu.

Başkonsolos Mehmet Samsar da konuşmasında öğrencilere Türk Evi’nin kapılarının her zaman açık olduğunu ve burada kendilerini evlerinde hissedebilecekleri mesajını verdi. SUNY Maritime College yönetiminden Kaptan Thomas Green ise Türk Öğrencilerin çok başarılı bir performans sergilerdiklerini ve birlikte bulunmaktan büyük mutluluk duydukarını belirtti. Resepsiyon Türk Öğrencilerin her iki üniversiteyi ve çift diploma programını tanıtan sunumlarıyla devam etti. Gecede Türk ve Amerikalı öğrenciler sıcak görüntüler sergilediler. 

SUNY Maritime College ve İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin 2003 yılında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği bölümlerinde başlattıkları çift diploma programı bu sene ilk mezunlarını veriyor. Çift Diploma Programı öğrencileri üç dönem SUNY Maritime College’ın New York’taki kampusunde eğitim alıyorlar. Ayrıca Eğitim Gemisi T/S Empire States VI ile iki yaz staj eğitimi alıyorlar.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim