IMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve KOSDER Kurucu Başkanı Salih Zeki Çakır'ın açıklamaları şu şekilde: 

"2014 yılında Denizciliğimizin genel yapısını yakından bilen biri olarak, sorunlarını birebir yaşayıp faturalarını ödemiş biri olarak böyle bir derneğin kurulma ihtiyacına vurgu yaparak arkadaşlarla biraraya geldik ve bir yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada aldığımız mesafe sektörde oldukça hüsnü kabul gören, sadece kendi camiasında değil kamuda da, idare tarafta da hatta siyasi tarafta da oldukça bilinirliği yüksek düzeyde olan bir derneğin çatısını ortaya çıkarttık. Önümüzde ciddi bir süreç var. Her zaman iyinin daha iyisi var. Biz daha iyisnin yapılacağını, yeni yönetimin ortaya daha iyi çalışmalar koyacağını düşünüyoruz.

"DERNEĞİN EN ÖNEMLİ MİSYONU: KOSTER FİLOSU'NUN YENİLENMESİ..."

Bu derneğin önemli bir misyonu da Türk Koster Filosu'nun çağdaş ihtiyaçlara göre yeniden yenilenmesi, Türk Denizciliğine güçlü bir şirket kazandırması, ortalama şirket başına bir buçuk gemi düşen yapıdan güçlü bir yapıyı denizciliğimize kazandırmak amacıyla idaremizle yaptığımız çalışmalardan geldiğimiz aşama ortada... "

"AHMET ARSLAN'IN VERDİĞİ MÜJDE ÇOK ÖNEMLİYDİ"

"Sayın Bakanımızın Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısında verdiği müjde çok çok önemliydi. Meclis tarihinde, en azından benim şahit olduğum süreçte bu aşamada bir duyuruya ben rastlamadım. Bakanımızın da söylediği gibi bu proje zaten Bakanlar Kurulu'nun kararı ile çıkmış bir çalışma var. Şuanda 25 Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bir çalışma... Türk Koster Denizcilik Anonim Şirketi adında şirket kurulacak. Yüzde 49'u kamunun, yüzde 51'i denizcilerin... Katılmak isteyen, hiçbir sınırlama olmadan katılınması beklenen bir yapı... Bunun lansmanını Sayın Cumhurbaşkanımız muhtemelen bu ay sonuna doğru ilgili Bakanlarımızın katılımı ile sektörümüze duyuracaklar. Bu bugüne kadar olabilecek ve bundan sonra da az olabilecek bir gelişme... İnşallah ülkemiz için de hayırlı olur. Hepinize bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim