Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği KTÜ'de

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği‎ Kılavuz Kaptan Meslek Tanıtım Forumu kapsamında 30 Mayıs 2019 Perşembe günü KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünü ziyarette bulunmuş ve öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

Kılavuz kaptanlar haftasında gerçekleşen foruma Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Muammer Arslantürk başkanlığında Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Başoğlu, Genel Sekreter Kıraç Yalçın, Mali Sekreter Gürhan Aktürk, Mali Sekreter Yardımcısı Burak Karanlık ve Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Perişanoğlu katılmışlardır. Söyleşide kaptan adayı öğrenciler, bölüm öğretim elemanları ve ayrıca Ktü Duim Mezunlar Derneğini temsilen Araştırma Görevlisi Burak Vardar yer aldı.

Kılavuzluk mesleğinin tarihçesinden başlayarak günümüze geliş süreçlerini, yetki ve sorumluluklarını, faaliyet alanlarını anlatarak başlayan oturum daha sonra yönetim kurulu üyelerinin tavsiyeleriyle sürmüştür. Ülkemizin çeşitli limanlarında çekilmiş manevra videolarıyla devam eden söyleşide öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandırdı. 

Ülkemiz ve dünyada kılavuzluk mesleğinin geleceği, Türk boğazlarının önemi, kanal İstanbul projesi, mesleğin zor ve eğlenceli yönlerinin konuşulduğu söyleşi dernek üyelerinin bölümde mevcut köprüüstü, tanker, konteyner, ecdis ve makine dairesi simülatörleri ve laboratuvarların gezilmesiyle son buldu. 

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Umut Yıldırım katılımlarından ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğini okullarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek dernek başkanı Sn. Muammer Arslantürk’e ve bölüm öğretim üyesi Prof.Dr. Ersan Başar ise Genel Sekreter Sn. Kıraç Yalçın’a plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim