Türk kaptan serbest bırakıldı
Larnaka Kaza Mahkemesi tarafından 4 Aralık 2014 tarihinde (iki aylık) hapis cezasına çarptırılan, Seher II isimli Türk bandıralı ticari geminin, Türk kaptanı Yaşar Sertgöz’ün(51), cezasının, Rum Yüksek Mahkemesi tarafından iki ay indirildiği ve bunun sonucunda serbest kaldığı belirtildi.

Simerini gazetesi, söz konusu Türk kaptan Yaşar Sertgöz’ün 11 Eylül 2014’te Gazimağusa Limanı’na demirlediğini, 1 Aralık tarihinde ise doğal gaz platformları için yük boşaltmak amacıyla gittiği Larnaka Limanı’nda Rum makamlarca tutuklandığını anımsattı.

Gazete Sertgöz’ün, Larnaka Kaza Mahkemesi önünde, Türkiye Limanı’na gitmek için Mağusa Limanı’na demirlemekten başka bir seçeneğinin bulunmadığını kabul ettiğini de hatırlattı.

Habere göre Rum Yüksek Mahkemesi ise  “Seher II ticari gemisinin Gazimağusa Limanı’na yaklaşmasının, sadece bu şekilde Türkiye limanına demirlemesinin mümkün olacağı için, gerekli olduğu” kanısına vardı ve Türk kaptanın cezasında indirime gitti.

Yüksek Mahkeme ayrıca ceza şeklini (hapis cezasını) değil ama ciddi hafifletici nedenlerden dolayı ceza süresini doğru bulmadı.

Editör: TE Bilişim