Denizde Takip Kamerada

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde göçmen kaçakçılığı yaptığı sanılan ve uyarılara rağmen durmayıp sürat teknesiyle kaçmaya çalışan M.K. adlı Türk kaptan, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Balık avı için açıldığını öne süren M.K., jandarmaya teslim edilirken, denizdeki takip DHA kamerasınca görüntülendi. Bu sabah Gümüşlük Mahallesi yakınlarından aldığı bir grup Suriyeli umut yolcusunu Yunanistan'ın Kilimli Adası'na (Kalimnos Adası) bırakarak geri döndüğü öne sürülen M.K. adlı Türk kaptan, ilk olarak Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin dikkatini çekti. Ülke sınırlarına geçtiği belirtilen M.K., bu kez Türk Sahil Güvenlik botunun uyarısını dinlemedi. 5 Metrelik sürat teknesiyle ilerlemeyi sürdüren M.K., peşine düşen Türk Sahil Güvenlik botundan kaçamadı. Çatal Ada yakınlarından Gümüşlük'e gitmeye çalışan M.K., Çavuş Adası yakınlarında durduruldu. Deniz ortasındaki o anlar, DHA kamerası tarafından görüntülendi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

M.K., Sahil Güvenlik botuna alındı. Dümene geçen bir asker de tekneyi Gümüşlük Limanı'na getirdi. Jandarmaya teslim edilen M.K.'nin ilk ifadesinde, "Kaçak götürmek için değil balık avlamak için açıldım" dediği öğrenildi. Sürat teknesinde oltalara rastlanırken, balık yemi ile yakalanan herhangi bir balığın bulunmadığı görüldü. M.K.'nın jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Öte yandan; Gümüşlük Mahallesi'nde bu sabah gerçekleştirilen operasyonda Suriye uyruklu 10 kaçak ile iki organizatörün yakalandığı öğrenildi. Gözaltına alınan organizatörlerin de adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim