Gürcü basınında çıkan habere göre, Gürcistan'ın Poti limanında bulunan bir Türk armatörlük şirketine ait  Sierra Leone  bandıralı 67 metre uzunluğundaki  "Ceylan" gemisinin kaptanı Resul Kara, daha önce görev yaptığı Türk Bayraklı OSMAN HASRETLER adlı gemiyle 24 Ekim 2011 tarihinde  Gürcistan'ın "işgal altındaki topraklarla ilgili kurallarını ihlal ederek, izinsiz olarak işgal altındaki Abhazya kıyılarında bulunduğu" suçlamasıyla Sınır Koruma Birlikleri tarafından 20 Ocak'ta göz altına alındı.
 
Resul Kara'nın; Osman Hasretler gemisiyle 14 Ekim 2011 tarihinde Abhazya'ya giriş yaptığı Gürcüler tarafından iddia ediliyor. Resul Kara, Gürcistan Ceza Kanunu'nun A alt paragrafı 2. kısımdaki hükmü ihlal etmekle suçlanıyor. 

Haberde, 20 Ocak'ta göz altına alınan ve mahkemeye sevk edilen Türk vatandaşı Kara'nın suçlu bulunması durumunda ülke yasalarına göre 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edildi.
 
Osman Hasretler gemisi şu anda Mersin Limanında bulunuyor. Resul Kara, Server Denizcilik'e ait CEYLAN isimli  gemiyle Gürcistan'a giriş yaptığı halde daha önce Osman Hasretler gemisiyle Abhazya'ya gittiği tesbit edildiği için suçlanıyor.
 
Gürcistan'ın bu istihbaratı nasıl elde ettiği merak ediliyor.  
 
Osman Hasretler gemisi ise geçtiğimiz hafta MASAK tarafından kaçakçılık olaylarına karıştığı gerekçesiyle el konularak açık arttırma ile satışa çıkarılmıştı. 
Editör: TE Bilişim