Bir yıl önce bir yakıt firmesından aldığı yakıtın 45.000 Euro tutan faturasını ödemediği iddia edilen Feyza Genç adlı Türk Bayraklı gemi, Malta sularından kaçtı. 

85 Metre uzunluğundaki Türk Bayraklı koster hakkında 24 Temmuz günü mahkemece tutuklama kararı çıkartıldı. Tutuklama kararını çıkartan ise Malta merkezli Cassar Fuel Limited adlı bunker firması.

Firma, geçtiğimiz yıl gemiye yakıt temin ettiğini ve 45 bin Euro tutarındaki alacağını tahsil edemediği iddiasıyla Malta Mahkemesinden tutuklama kararı çıkarttı. 

Gemiye Malta sahilinden 9 mil açıkta ve uluslararası sulardan sadece 3 mil uzaklıkta olan 3 numaralı demir bölgesinde demirleme talimatı verildi. 

Bu bölgeye demirleyen gemi, gece demirini alarak kısa sürede uluslararası sulara çıktı ve Malta'nın takibinden kurtuldu.

Geminin Türkiye sularına girdiği ve bugün Güllük Limanı'na ulaşacağı tahmin ediliyor.

Malta Basını, gemiyi en uzak demir bölgesinde ve adadan  bu kadar uzakta demirleten Malta'lı yetkilileri suçlarken, Feyza Genç'in de son bir yılda Malta'dan kaçan üçüncü gemi olduğu vurgulanıyor. Diğer iki gemi Madras ve MT Atlantik'in yine Cassar Fuel Limited adlı şirkete 1 milyon Euro'dan fazla miktarda borcu olduğu halde tutuklamadan kaçtıkları bildirildi.

GNC Denizcilikten açıklama;

M/V Feyza Genc gemisinin armator firması GNC Denizcilik haberimiz üzerine Kaptanhaber.com'a açıklama gönderdi. Geminin borcunun bulunmadığı, tutuklama talebinin tamamen haksız bir uygulama olduğu ve konu ile ilgili gerekli başvuruların yapıldığı şeklindeki açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

"M/V Feyza Genc gemisinin armator firması GNC Denizcilik'in haberde belirtildigi gibi bir yakıt borcu bulunmamakta, yakıt borcu 1 sene önce trader firmaya ödenmiş olup tüm makbuz ve dekontlar armator firmanın elinde bulunmaktadır. Ancak Malta limanında Cassar ltd yakıt borcunu traderdan tahsil edemediği iddasıyla hiç bir gerekçe sunmadan haksız bir sekilde gemiyi tutuklatmıştır. Bu konuda tum hukuki haklarımızı saklı tutup ilgili mercilerle gerekli görüşmeler yapılmaktadır".

 

Editör: TE Bilişim